15.3.2023. 15:15
15
Hoće li Sebija Izetbegović poslušati savjete: "Ovo je montirano, kako bi se pripremio teren za teror nad Bošnjacima, od strane Dodikovih muslimana"
Sebija Izetbegović je u objavi na Facebooku napisala da je "ovo Uvjerenje magistrantima bilo dovoljno i važilo je kao diploma"

Ne stišava se bura oko diplome generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović koja se danas ponovo oglasila na tu temu.

Naime, ona je jučer na Facebooku objavila dvije fotografije dokumenata za koje tvrdi da su Rješenje Medicinskog fakulteta i Uvjerenje o položenim ispitima na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.




Sebija Izetbegović je od Medicinskog fakulteta UNSA zatražila podatak o tome koliko studenata, a koji su upisani u matičnu knjigu magistranata, nije podiglo svoju diplomu magistra medicinskih nauka.

U priloženom dokumentu stoji da “od 1.097 studenata postdiplomskog studija njih 510 nije podiglo diplomu magistra medicinskih nauka”. Direktorica KCUS-a je uz to Rješenje objavila i dokument koji je navodno Uvjerenje iz juna 1996. godine u kojem piše:

“Izetbegović Sebija, doktor medicine, položila je sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postdiplomskom studiju iz OSNOVI MEDICINSKIH ISTRAŽIVANJA – EKSPERIMENTALNA MEDICINA Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurs”.

Na dnu je potpisan tadašnji dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Nedžad Mulabegović. U Uvjerenju se ne navodi da je ispunjavajući te obaveze stekla zvanje magistra.

Također, Sebija Izetbegović je u objavi na Facebooku napisala da je “ovo Uvjerenje magistrantima bilo dovoljno i važilo je kao diploma”.

Šta su kazali iz UNSA-e

Podsjetimo, prilikom poništenja akademskog zvanja Sebiji Izetbegović u obrazloženju Senata UNSA-e navedeno je da nije sporno samo to što njena diploma magistra nije dostavljena fakultetu već, kako je rektor UNSA Rifat Škrijelj tada pojasnio, da su ih sa Sveučilišta u Zagrebu obavijestili da ne mogu potvrditi vjerodostojnost indeksa ni samim time izdati uvjerenje o položenim ispitima zbog toga što ne postoji dokumentacija u dosjeu.

Pokušali smo danas doći do rektora Škrijelja kako bismo ga upitali kakve će reakcija UNSA-e povodom dokaza koji su se proteklih dana pojavili u javnosti, a koji u mnogome oidu u koristi dr. Sebije Izetbegović. Nažalost, nije odgovarao na naše pozive.

Stigla prijava  za poništenje doktorata


Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove u Sarajevu stigla je prijava za poništenje doktorata direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izetbegović, potvrđeno je 

Kako se navodi u prijavi, Izetbegović nije ispunila obaveze na postdiplomskom studiju, a Inspekcija će zahtijevati od Rektorata da poništi diplomu.

Komentari podrške


Nakon njene posljednje objave na FB koja navodno potvrđuje postojanje njenog magistarskog rada, uslijedio je niz komentara podrške o njenih pratilaca i simpatizera.

"Sve tužiti ko god je napisao ili rekao bilo kakvu riječ vezano za Vaše diplome. Ne mogu da podnesu Vaše uspjehe, a zna se da im i smetate u prljavim rabotama", napisala je jedna čitateljka.

"Uz tebe smo kraljice uvijek bili i biti ćemo nikada nismo ni sumnjali, a znali smo da će pravda izaći na vidjelo i da ce se osramotiti svi oni podli lažovi samo naprijed lavice samo jako!!!"
Opis nije dostupan.
"Naravno dan naša profesorica ima diplomu!Ova afera je montirana kako bi pripremila teren za teror nad Bošnjacima od strane Dodikovih muslimana2, stoji u jednom od komentara podrške.

Opis nije dostupan.

(Admir O.)

15
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.