24.3.2023. 12:44
11
"Da sam Bogdo milioner kao što pričaju, možda jesam po kreditima. U mahali su govorili da na Hayatu motam kablove..."
Nastavak glavnog pretresa u slučaju "Respiratori" održano prije dva dana u Sudu Bosne i Hercegovine iznošenjem završnih riječi odbrane trećeoptuženog Fikreta Hodžića, a potom i odbrane četvrtooptužene Jelke Milićević.

Fikret Hodžić je u završnoj riječi na svom suđenju pročitao dio teksta Dragana Bursaća napisanog nakon što je afera otkrivena.

"I zato i jeste malinar tek puki kabadahijski četnik, čije ideološko zlodjelo je mnogostruko gore od nelegalne nabavke respiratora", citirao je Fikret Hodžić tekst Dragana Bursaća, jučer, prilikom iznošenja završne riječi.

Optuženi Fikret Hodžić pri tome je kazao da je Bursać dio media plana koji je skovan da se sruši Fadil Novalić, a u koji su uključeni svi mediji u našoj zemlji.

"Da se nikad i nikome, ne ponovi Dragan Bursać, jer, zamislite da je neko žrtvu holokausta nazvao nacistom", dodao je Hodžić.

Na izjave Fikreta Hodžića reagovao je Dragan Bursać.

"Kad vas ovakav ološ napada, znajte da radite dobru stvar! Ili kako kažu, da se više nikad nikome ne ponovi Dragan Bursać", napisao je Bursać na Twitteru.

"Danas je na završnom ročištu suđenja za teški kriminal optuženi Fikret Hodžić u završnoj riječi citirao dio moje kolumne i zaključio: 'Da se nikad nikome ne ponovi Dragan Bursać'.

Ovo mi je jedno od najvažnijih verbalnih priznanja u karijeri", kazao je između ostalog Bursać.

Televizijska karijera

Fikret Hodžić se 2007. godine priključio ekipi Hayat televizije. Prijavio se na konkurs u kojemu se tražio novinar, a s obzirom na to da se na konkurs javio veliki broj ljudi, mislio je da će mu biti potrebno jako puno sreće da među stotinama drugih odaberu baš njega.

Primljen je nakon nekoliko testova i razgovora, a s vremenom je počeo raditi u redakciji jutarnjeg programa, gdje je prošao osnovne faze televizijskog novinarstva. Neke od emisije koje je vodio na Hayatu su “Zvijezda možeš biti ti”, “Glam Blam”...

Isticao je kako posao voditelja nije baš lagan i da je zbog stresa, kompleksnosti i velike odgovornosti pomišljao da odustane od bavljenja novinarstvom. Upravo zbog tih trenutaka u kojima je razmišljao o odustajanju od novinarstva, Fikret je dobio ideju za novi posao.  Okrenuo se poljoprivredi u u rodnoj Srebenici, osnovao firmu za uzgoj malina.

Kako su prenosili mediji Fikret Hodzić svojevremeno se bavio i slikarstvom te su ga smatrali velikim talentom, a nije nepoznanica da je sebe navodno znao ponekad iznenaditi stihovima koji izlaze iz njegove glave.

Govorio i za Source.ba

U prošlosti je Hodžić nekoliko puta govorio i za Source portal. Jedan njegov intervju pogledajte u priloženom videu.


(Admir O.)

11
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.