26.2.2015. 0:04
0
Pecikoza: Kako je krenuo, ne znam hoće li Merlinu imati ko nositi tabut!
U aprilu (2014.) se na sjednici AMUS-a desio incident koji je izazvao brojne komentare. Naime, Dino Merlin je nakon svađe naredio osiguranju da izbaci tekstopisca Fahrudina Pecikozu, a istu sudbinu je doživio i direktor Hayat Productiona, Ahmed Švrakić. Zajedno s njima, sjednicu su napustili Hari Varešanović i Mladen Vojičić Tifa.
AMUS se kasnije oglasio saopštenjem u kojem je oštro osudio postupke Pecikoze i Švrakića, ustvrdivši da je Pecikoza na vulgaran način vrijeđao Merlina i ometao rad AMUS-a. Upravo to je bio povod za intervju sa Fahrudin Pecikozom koji nam je ispričao šta se zaista desilo na sjednici i bez dlake na jeziku rekao šta misli i u kakvim je odnosima s Dinom Merlinom.

Pecikoza tvrdi da postoje brojne nepravilnosti u radu AMUS-a, te da je bio izrevoltiran jer su "marginalni autori" dobili više novca od njega.

Šta nam je naš sagovornik rekao o radu AMUS-a, Dini Merlinu i Mirzi Hajriću, saznajte u prilogu.

Novinar: Adna Zukanović-Zilić
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montaža: Emir Preljević




0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.