21.12.2015. 11:28
1
Vjekoslavov otac gledao kako tijelo njegovog sina izvlače iz Neretve. Tenina sestra dan prije pogibije: Nedostaješ mi, zamisli da tebe nema, šta bih ja?!
Hrvatska je zavijena u crno nakon tragedija koja se desila u subotu, a u kojoj su ugašena četiri mlada života. U nesreći koja se desila u mjestu Bijela, na putu između Jablanice i Mostara, poginuli su Antonija Šarić (22), Domagoj Roso (20)), Tena Vračević (19) i Vjekoslav Božanović (24). Svi su bili studenti Sveučilišta u Mostaru.

Nesreću je preživio 21-godišnji Stjepan Bošković. 

Stjepan je sjedio na zadnjem sjedištu Škode Fabije, iza suvozačice Antonije, a pored njega su bili Domagoj i Tena. Radovali su se što idu kući za praznike, bili su veseli i opušteni. Prema njegovim riječima Vjekoslav je vozio oko 60 km/h, u jednom trenutku se sagnuo da potraži CD, a automobil je skrenuo u suprotnu traku. 

"Vidio sam dva auta kako nam dolaze u susret. U tom trenutku Antonija je uzviknula: 'Pazi!' Samo sam čuo povike i vrisku, a potom i udar sa zadnje strane. Tek kad su me dovezli u bolnicu rekli su mi da sam jedini preživjeli", izjavio je mladić. 


Vjekoslav je izgubio kontrolu nad automobilom koji je udario u brdo, odbio se i sletio u Neretvu, na mjestu gdje nije bilo branika.  Stjepan je pokušao izaći kroz gepek, ali nije uspio. No, uspio je probiti slomljeno staklp, izvući se iz automobila i doplivati do obale. Potreseni mladić još uvijek je u šoku i ne može vjerovati da su njegovi prijatelji mrtvi.

Iz hladne Neretve Vjekoslavovo tijelo je posljednje izvučeno, a izvlačenju je prisustvovao njegov otac. Tek što je došao na mjesto nesreće, neko iz spasilačkog tima je uzviknuo: "Našli su ga"! Nesretni otac je s obale posmatrao kako tijelo njegovog sina izvlače iz vode, a kad su ga izvukli slomio i zaplakao, piše Dnevni list. 

Antonija i Vjekoslav bili su u vezi od 06. novembra 2010. godine, zajedno su pohađali srednju školu, a onda zajedno upisali i fakultet u Mostaru. Njihovu ljubav je prekinula hladna Neretva. 

"Obično anđeli odlaze gore",
kazao je za Jutarnji list Antonijin stric Martin Šarić. Njeno tijelo je u Mostaru identifikovao stariji brat. 

"Nije dao roditeljima da idu. To bi za njih bilo preteško", kazao je Martin kroz suze. 


"Uvijek je bila vesela i raspoložena. Ona i Vjekoslav bili su idealan par", rekao je jedan od Antonijinih poznanika u kafiću u Komletincu.


Škoda Fabija je bila Antonijina, roditelji su joj kupili automobil prije pola godine, kako bi joj put do Mostara i nazad bio lakši. 

Domagoj Roso majci i očuhu je u petak navečer javio da iz Mostara kreće u subotu ujutro, te da dolazi automobilom s prijateljima. To mu je bio prvi i posljednji put da je kući putovao automobilom. Ovo je druga trgedija u porodici Roso. Naime, prije nekoliko godina u blizini Đakova je poginuo Domagojev otac. 

"Njegov tata bio je policajac, a koliko se sjećam, dogodila se saobraćajna nesreća, on je izišao na uviđaj i smrtno stradao, jer je na njega naletjelo vozilo. Domagoj i mlađi brat ostali su sami s mamom. Uvijek mu je otac nedostajao", kazao je jedan od prijatelja. 

U Trnavi, selu nedaleko od Đakova, mještani se sa suzama u očima prisjećaju lijepe Tene. 

"Bila je multitalent za sve, prelijepa, kao anđeo. Cijela Trnava pratila je vijesti jesu li izvukli automobil, je li u njemu zaista bila naša Tena. Nažalost, potvrdilo se da jeste, i da je tragično okončala", izjavila je poznanica za Glas Slavonije. 


Dan prije tragične smrti Tena se dopisivala sa sestrom. 

"Nedostaješ mi, zamisli da tebe nema šta bih ja", napisala je sestra, a Tena je odgovorila: " Ne znam ni ja kako bih bez tebe", javio je 24 sata.hr.


Antonija, Vjekoslav, Tena i Domagoj na posljednji počinak bit će ispraćeni u utorak. 

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.