27.6.2016. 13:35
18
Senaid Memić: Što bih vama dao svoju platu? Niste mi ženina familija
U sarajevskim općinama za predstojeće lokalne izbore četiri su kandidata u utrci za novi mandat. Jedan od njih je i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić. Još uvijek aktuelnim mandatom je zadovoljan, iako kaže da nije uradio ono što mu je bilo najvažnije.

"To je da napravimo dobru sredinu za maksimalno velike investicije i da investicijama promijenimo karakter, da bude što više radnih mjesta, što više privrednih subjekata, što više zaštite okoline. Još uvijek nismo postali oni koji možemo na to uticati", kazao je Memić za Source.ba. 

Tvrdi da se kvalitet života građana u svim segmentima poboljšao otkako je on načelnik. 

"Najvažnija stvar je školstvo. Ako hoćete da vidite šta je kvalitetno obrazovanje, dođite na Ilidžu. Imamo škole s pametnim tablama, sa posebno vrijednim učiteljima, imamo konukrenciju gdje učenici ne idu u najbližu školu nego traže najkvalitetniju, imamo specijalističke predmete gdje djeca prema sposobnostima i željama mogu da biraju da se više zanimaju onim što im ide", kaže napš sagovornik. 

Uprkos tome što pretenduje na još jedna mandat, kaže da je čovjek koji ne voli biti na vlasti, ali za kandidaturu se odlučio jer smatra da protukandidati ne mogu završiti njegove nedovršene poslove. 

"Oni su u pogrešnim partijama. Ja imam svoju političku orijentaciju koja se svodi i na to da mogu biti korektan, ali ne mogu biti prijatelj  sa suprotnom opcijom koja negira one stvari koje su meni važne. Ako sam mogao u svojih 60 godina ostati na jednoj strani i ne družiti se u poslovima koji mi ne priliče sa drugom stranom. Tako će i ostati. Malo je kasno da je vjeru mijenjam po bilo kojem pitanju", smatra Memić. 


S načelnikom Memićem razgovarali smo o njegovoj poziciji u SDA, o Arapima na Ilidži, te o budućim planovima i projektima. Cijeli intervju pogledajte u prilogu. 

Novinar: Adna Zukanović-Zilić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

18
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.