28.9.2016. 13:05
4
"Ovo će biti Kalifornija s Ibrom Berilom na čelu, ljudi će iz Sarajeva dolaziti u Trnovo da rade"
Ni kiša ni neizdavanje okolišne dozvole nisu bili prepreka da prošlog ponedjeljka u Trnovu bude svečano. Svojim prisustvom polaganju kamena temeljca podršku načelniku Ibri Berilu i investitoru Ismailu Ahmedu dali su Fadil Novalić, Asim Sarajlić, Ana Babić, Šefik Džaferović, pa čak i Stjepan Mesić. Upravo oni su grđanima Trnova garancija da im se smiješi blistava budućnost.

Priča o ovom kompleksu je aktuelna još od svečanog potpisivanja ugovora u Vijećnici u oktobru prošle godine. Ibro Berilo je tada kazao da je općina na čijem je čelu zauzeta ispunjavanjem svog dijela posla kako investicija ne bi bila dovedena u pitanje. I nije dovedena bez obzira što svi zakonski uslovi nisu ispunjeni. Ovog puta Berilo nema vremena da reaguje na optužbe koje dolaze iz Eko akcije zbog zauzetosti izbornom kampanjom. Upravo je Eko akcija skrenula pažnju da je naselje ove vrste bilo obavezno da pokrene proceduru procjene uticaja na okoliš, što bi povlačilo izradu odgovarajuće studije i izdavanje okolišne dozvole. No, investitor to nije učinio, a institucije su i ovog puta okrenule glavu. 

Novinar: Adna Zukanović-Zilić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

(Korišteni snimci: Hayat TV, Sense Agency)
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.