4.4.2021. 11:45
5
Konaković o pismu anesteziologa: Danas se ispostavilo da imamo mnogo veće probleme nego što sam i sam mislio, ali pokušavam da se suzdržim od nekih posebno teški riječi
Pismo koje su, navodno, ljekari anesteziolozi sa KCUS-a napisali, a u kojem iznose uzemirujuće detalje i tvrdnje o stanju na Kliničkom centru, skrećući pažnju na respiratore koje je uvezla “Srebrena malina”, uznemirili su građane Kantona Sarajevo, ali i šire.

O navedenom pismu, te o izjavama Bakira Izetbegovića da su "respiratori dobri i da rade" govorio je danas za Source.ba portal predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković. 

"Nisam se nešto posebno oglašavao ovih dana zato što sam na ove probleme ukazivao dugi niz mjeseci otkad postoji problem sa pandemijom. U novembru prošle godine sam tražio kontrolu i nadzor, te svaki pokušaj da rasvjetlimo šta se gore dešava interpretirali su kao lični odnos prema direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović, što naravno odbijam i naravno da nije istina. Danas se ispostavilo da imamo mnogo veće probleme nego što sam i sam mislio, ali pokušavam da se suzdržim od nekih posebno teški riječi u nadi da će se gore stvari vrlo brzo rasvijetliti", kazao je Konaković na početku razgovora. 

Dodao je da postoji nekoliko ozbiljnih činjenica koje ukazuju na strašna dešavanja na Kliničkom centru, a jedna od tih činjenica jeste svjedočenje direktorice Izetbegović u procesu "Respiratori" u kojem ona kaže da se ovi respiratori koriste i da su funkcionalni, dok s druge strane ljudi koji su ih verificirali govore da oni nisu za intenzivnu njegu, te da su samo za kratke transporte.

"Nebrojeno je puta Bakir Izetbegović pokušao svojim kredibilitetom zaštititi gospođu Izetbegović, ali i premijera FBiH Fadila Novalića. Istovremeno dok on govori kako su respiratori dobri i da rade, čini mi se na istom svjedočenju gospođa Izetbegović kaže da je ona ginekolog i da ona ne zna kakvi su respiratori, a on iz prve ruke zna da rade", naglasio je Konaković.

Istakao je da ne želi da izvlači zaključke, te da se zaključci sami nameću i da je sve to zbog procesa "Respiratori".

"Zato je dobro i za gospođu i gospodina Izetbegovića da otvore Klinički centar, da uđu stručni ljudi, vrsni anesteziolozi, da pregledaju o čemu se radi i sve te famozne dileme i oko količine kisika i kvaliteta respiratora otklone", zaključio je presjednik stranke Narod i pravda.

Novinar: Ajdin Balićevac

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.