4.4.2021. 21:00
5
"Načelnik Općine Hadžići me je na sjednici OV uporedio sa četnicima i rekao da sa mnom upravlja Beograd, da sam UDBA i da će me protjerati iz države"
Redakciji Source.ba portala se danas obratio vijećnik Nezavisnog bloka u Općinskom vijeću Hadžići Admir Mujanović kojem je, kako kaže, načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović uputio niz prijetnji i uvreda.

Na početku razgovora ističe da je u Općinsko vijeće ušao isključivo zbog građana, te da je njegov primarni cilj borba protiv kriminala i korupcije.

"Njima to ne odgovara. Načelnik je napravio neku većinu i on sa tom većinom od 13,14 u Vijeću pokušava da se ponaša kako se ponašao i ranije. Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Hadžići, dobili smo u materijalima dopis gdje nas načelnik obavještava da vijećnićka pitanja i inicijative neće razmatrati, te da ih neće čak ni štampati u materijalima. Ja sam na kraju sjednice diskutovao o tome i rekao načelniku da će štampati materijale, jer ova država nije bezvlašće i vi ne možete glumiti paradržavu u okvirima države", kazao je Mujanović. 

Kako kaže Mujanović, izrevoltiran njegovom izjavom, Ejubović ga je uporedio s četnicima i uputio prijetnje.

"Načelnik mi je rekao da ovakvim kao što sam ja upravlja Beograd, da sam UDBA, da su ovako radili i četnici i da će me protjerati iz države. Nakon toga načelnik silazi sa govornice i pred svim vijećnicima obraća mi se sa riječima da će me pod noge baciti i protjerati iz države", izjavio je Mujanović.

Nakon toga, kaže, odlazi u MUP gdje daje izjavu i podnosi krivičnu prijavu protiv načelnika Općine Hadžići Hamde Ejubovića. 

"Ovo će se nastaviti, ovo se neće završiti na ovome. On će sada krenuti prema meni sa inspekcijama i svim mehanizmima koje on drži u svojim rukama", zaključio je zastupnik Nezavisnog bloka u Općinskom vijeću Hadžići u današnjem razgovoru za Source.ba portal.

Novinar: Ajdin Balićevac

 



 
5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.