27.9.2021. 21:35
0
Pojedini mediji svjetskog prvaka iz Vareša optužili za rušenje jarbola tzv. Herceg-Bosne: Većina katolika se ne slaže s postavljanjem zastave. "Uzeli" su me jer sam sportista
Zastava takozvane "Herceg-Bosne", koja je nedavno bila postavljena u dvorištu crkve sv. Mihovil u centru Vareša, jutros je uklonjena.

Nepoznate osobe srušile su u noći na ponedjeljak jarbol te otrgnuli zastavu.

Na uklanjanje jarbola je reagovao i bh. svjetski prvak u powerliftingu Farik Muhić putem društvenih mreža.

"Ja kao sportaš i predstavnik naše države Bosne i Hercegovine i grada Vareša volio bih znati koga predstavljam, Bosnu i Hercegovinu ili ‘anam one tam’? Pošto bi skorije vrijeme trebao ići za Rusiju – Moskva na natjecanje pod zastavom Bosne i Hercegovine pa ne znam što ću sad ponijeti. Kao što sam odlučio da se izjasnim javno povodom zakivanja zastave, isto tako sam kontaktirao i naše nadležne", napisao je on. 

Ovaj status je bio dovoljan pojedinim medijima da u njemu pronađu krivca za uklanjanje jarbola, što je on u izjavi za Source.ba portal jasno demantovao.

"Osim mene i drugi su objavljivali statuse protiv ove situacije jer nas je sve iznenadila. Zastava je postavljena preko noći a niko nije objavio povodom čega. Bila je tri dana, a ujutru je osvanula da je 'kao neko je oborio i ukrao zastavu'", kazao je Muhić u razgovoru za naš portal.

Ističe da se s postavljanjem zastave ne slaže ni većina katolika u Varešu, jer je , kako kaže, ovo "iznenađenje".

"Ja sam iznio svoje mišljenje kao sportista i kao građanin a pojedini portali su objavili čak da sam ja to uradio. Ima statusa 30 napisanih istih ili sličnih mom, ali mene su uzeli jer sam sportista", rekao je svjetski prvak u powerliftingu.

Na pitanje da li podržava uklanjanje zastave odgovara da sve što nije istina, ne podržava.

"Pogotovo ne podržavam ono što će izazvati mržnju među građanima", zaključio je on.

Novinar: Ajdin Balićevac

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.