30.10.2021. 12:40
0
Šta se dešava sa "najvećim i najozbiljnijim infrastrukturnim projektom u posljednjih 60 godina" u Sarajevu: Ministar Šteta kazao da radovi na pruzi idu svojim tokom
Krajem mjeseca augusta, u Sarajevu je počela rekonstrukcija tramvajske pruge, najavljena kao "najveći, najozbiljniji i najkompleksniji infrakstrukturni projekat u posljednjih 60 godina".

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je tada kazao da će prva faza radova od Nedžarića do Ilidže trajati 90 dana. U drugoj fazi, čiji završetak se očekuje u maju naredne godine, radit će se trasa od Nedžarića do Remize, a potom kreću radovi do Čengić Vile. 

Ipak, dva mjeseca od početka radova na rekonstrukciji, čini se da će se teško rokovi ispoštovati. 

Ministar Šteta je u jučerašnjem razgovoru za Source.ba portal kazao da radovi na pruzi idu svojim tokom.

Cijeli razgovor s njim možete pogledati OVDJE.

Nedavno su pojedini mediji pisali kako na gradilištu tramvajske pruge nije bilo niti jednog radnika, uprkos dobrim vremenskim uslovima za rad. 

Ekipa Source.ba portala je bila na licu mjesta, a u prilogu pogledajte šta je naša kamera zabilježila.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.