13.1.2022. 16:10
1
Sarajevo sinoć i jutros u pojedinim dijelovima izgledalo kao hokejaški teren: Hitnoj pomoći se zbog povreda javio veći broj građana
Velikih problema su sinoć građani Sarajeva imali zbog zaleđenih ulica i trotoara, a najkritičnija stanja su bila u naseljima Dobrinja, Alipašino, Čengić Vila.

Na Dobrinji je gotovo čitava pješačka zona bila okovana debelim slojem leda.

Problem je što snijeg nije očišćen na vrijeme, a nedugo nakon medijskih pisanja, iz javnog preduzeća KJKP Rad sinoć su se oglasili saopćenjem. 



"Moramo reagovati na informacije koje su iznesene na portalu Radio Sarajevo, te iste dopuniti. Zimska služba KJKP 'RAD' d.o.o. Sarajevo shodno potpisanim Ugovorima sa četiri gradske općine i Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo, te preuzetim obavezama iz Ugovora obavlja svoje aktivnosti na terenu shodno vremenskim prilikama. Napominjemo da prema Ugovoru koji imamo sa Općinom Novi Grad ručno čišćenje na pješačkim zonama od općinskog značaja ne obavlja KJKP 'RAD' d.o.o. Sarajevo, već drugo preduzeće. Još krajem ljeta Općina Novi Grad izvršila je izmjenu režima saobraćaja i određene prostore u naselju Dobrinja je u potpunosti zatvorila za saobraćaj i pretvorila u pješačke zone. Pristup vozilima kako bi ispraznili kontejnere, omogućen je neometano isključivo preko požarnih puteva, dok se za pristup pješačkoj zoni gdje su postavljene električni stubovi, koja je trenutno pod ledom, omogućen jedino putem kartica koje je Općina Novi Grad dostavila KJKP 'RAD' d.o.o. Sarajevo. Naša vozila su izlazila na teren, ali nisu bila u mogućnosti obaviti svoje zadatke jer kartice nisu važeće, te u kontaktu sa odgovornim licem iz Općine Novi Grad nam je rečeno da su kartice koje su nam dostavili zamijenjene, te da su zaboravili da nam dostave nove. Dok ne dobijemo nove kartice, nismo u mogućnosti da pospemo i očistimo prostor, te omogućimo bezbjedno kretanje pješaka. Slična situacija je i na području Alipašinog polja u naseljima C i B faza gdje zbog nepropisno parkiranih vozila danas u više navrata nismo mogli ući na pješačke prostore kako bi iste očistili. Na području Općine Novo Sarajevo pješačke prostore definisane Ugovorom radnici su još sinoć očistili i posuli, te su danas bili bezbjedni za kretanje", naveli su iz ovog preduzeća.

Nedugo nakon toga, iz "Rada" su se ponovno oglasili, gdje su javnost obavijestili da su na Dobrinji izašle ekipe te očistile pomenuto područje.



I ekipa Source.ba portala je danas bila na terenu i to na Alipašinom Polju, a u prilogu pogledajte šta je naša kamera zabilježila. 

Veći broj građana zatražio pomoć zbog padova

JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo zabilježen je sinoć, noćas i jutros nešto veći broj građana koji su zatražili pomoć zbog padova na klizavim ulicama i trotoarima.

"Javljali su se građani s povredama koje su karakteristične za ovaj zimski period. Građani se javljaju zbog povreda najčešće ruku, ručnog zgloba, to su iščešenja ili prijelomi, isto tako skočnih zglobova nogu, povrede leđa", kazala je Feni Amela Ramadani-Podžo, specijalista urgentne medicine u Hitnoj pomoći KS.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Kenan Ćemo
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.