14.3.2023. 15:25
7
Sarajlija o Sebiji Izetbegović: "Menadžerstvo se toj ženi ne može oduzeti. Svi doktori koji su napustili KCUS i prešli u Opću bolnicu su 'sjedili na dvije stolice'. Imaju svoje privatne prakse i mešetare na način na koji mogu i umiju"
Sebija Izetbegović je pokazala uvjerenje o magistarskom radu. Ona je na svom Facebook profilu objavila sliku uvjerenja o položenim ispitima i ispunjenju ostalih obaveza na postdiplomskom studiju iz Osnova medicinskih istraživanja - eksperimentalna medicina Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

"Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurs", navodi se u dokumentu iz 5. juna 1996. godine kojeg je potpisao Nedžad Mulabegović, tadašnji dekan Medicinskog fakulteta.

Pored uvjerenja, Izetbegović je priložila i rješenje kojim se odobrava pristup informacijama po njenom zahtjevu, u kojem stoji da od 1.097 studenata postdiplomskog studija Univerziteta u Sarajevu - Medicinskog fakulteta, koji su uvedeni u matičnu knjigu magistranata, njih 510 nije podiglo diplomu magistra medicinskih nauka.

Zašto, nije navedeno, dok Izetbegović u opisu ove objave objašnjava kako fakultet nije odštampao diplome niti pozvao studente da ih preuzmu. Umjesto toga, fakultet je izdao uvjerenje o položenom magistarskom ispitu koje je magistrima bilo dovoljno i važilo je kao diploma.



Podsjećamo, Senat Univerziteta u Sarajevu 7. marta je donio odluku o oduzimanju magistarske diplome direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović.

A rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj je potpisao rješenje kojim se poništava upis u matičnu knjigu magistranata na ime Izetbegović dr. Sebija.

Podsjećamo, već sedmicama traje takoreći "gungula" oko školovanja direktorice KCUS-a.

Mi smo danas pitali Sarajlije šta misle o ovoj cjelokupnoj situaciji.

U prilogu pogledajte odgovore koje smo dobili.

Novinar: Ajdin Balićevac
Snimatelj i montaža: Nein Mustafić

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.