18.5.2023. 15:40
0
U Sarajevu se izdaje stan od 12 kvadrata - cijena 350 KM: "Mala soba sa kuhinjom i kupatilom na jako dobroj lokaciji. U okruženju market, apoteka, pošta"
Cijene stanova i dalje rastu, te zasad nema naznaka da bi ta tendencija se mogla promjeniti.

Osim cijena stanova generalno, porasla je i cijena iznajmljivanja.

Numbeo - Najveća svjetska baza podataka o troškovima života kaže da ćete prosječno u centru grada stan sa jednom spavaćom platiti nešto preko 532 KM, dok stan iste kvadrature izvan centra grada prosječno iznosi 375 KM.

Prema podacima iste platforme, za stan sa tri spavaće u centru grada ćete platiti malo iznad 877 KM u prosjeku. Dok će vas stan iste kvadrature samo izvan centra grada koštati prosječno 584 KM.

Osim lokacije (što nije isključivo), cijenu rente diktira svakako kvadratura stana, opremljenost stana, eventualni garažni prostor...

Na najvećoj kupoprodajnoj platformi Olx.ba moguće je pronaći stanove koji se rentaju po cijeni ispod 300 KM, pa se tako u sarajevskom naselju Aneks, iznajmljuje dvosoban stan u privatnoj kući po cijeni od 250 KM plus režije.

Stanodavac je u oglasu naveo da stan posjeduje internet, kablovsku. 

Stan možete pogledati OVDJE.

Još nižu cijenu izdavanja stana smo pronašli u sarajevskom naselju Nedžarići gdje se izdaje garsonjera u privatnoj kući za 180 KM. Kako je vlasnik naveo, garsonjera ima 20-tak kvadrata, a u cijenu je uračunat i internet. Kuća ima i parking prostor.

Garsonjeru možete pogledati OVDJE.

Još jedna garsonjera se izdaje u istoj kući po cijeni od 250 KM. Garsonjera ima 37 kvadrata, a u cijenu je, također, uključen internet. 

Garsonjeru možete pogledati OVDJE.

Po cijeni od 300 KM je i dvosoban stan u naselju Alipašino polje. 

Stan možete pogledati OVDJE.

Stan od 12 kvadrata - 350 KM

Ono što je zanimljivo, na platformi Prostor.ba se pojavio oglas za izdavanje stana od 12 kvadrata u centru Sarajeva po mjesečnoj cijeni od 350 KM.

Stan se nalazi u ulici Kemal Begova, u neposrednoj blizini BBI centra.



Stan sadrži malu sobu sa kuhinjom i kupatilo.



U oglasu je navedeno da stan posjeduje kablovsku TV i internet. Grijanje je na plinsku peć.

Kako se navodi dalje, "stan se nalazi na jako dobroj lokaciji, te se u okruženju nalaze market, apoteka, pošta, a pored zgrade je javni parking."

Stan možete pogledati OVDJE.

Stanovi od po nekoliko hiljada KM mjesečno

Sa druge strane, na istoj platformi je moguće pronaći i stanove čije iznajmljivanje košta i po nekoliko hiljada KM.

Naprimjer, za četverosoban stan od 165 kvadrata u Titovoj ulici sa pogledom na Vječnu vatru ćete morati izdvojiti 4.000 KM.

Ukoliko želite i parking prostor, to će vas dodatno koštati 100 KM.

Stan možete pogledati OVDJE.

5.000 KM mjesečno ćete morati izbrojati ukoliko želite živjeti u trosobnom stanu od 154 kvadrata u ulici Obala Kulina bana. U cijenu nisu uključene režije.

"Luksuzan komforan trosoban stan, pozicioniran na IV spratu u zgradi sa liftom.Isti se sastoji od ulaznog hola, dva kupatila, toaleta, dvije spavaće sobe, prostorije za garderober, prostranog dnevnog boravka sa kuhinjom i trpezarijom, koncept open space, sa otvorenim pogledom. Prilikom adaptacije istog korišteni su visoko kvalitetni materijali i opremljen je kompletnim elektro uređajima posljednje generacije.Grijanje je plinsko etažno i električno.Blindo ulazna vrata. Vanjska PVC , unutrašnja drvena stolarija. Vanjske ALU električne roletne. Podne obloge parket i keramičke pločice. Isti je pogodan za višenamjensko koristenje, pogodan je za kancelarijski prostor.U neposrednoj blizini nalaze se banke, škole, fakulteti, restorani, pozorište, BBI centar, javni gradski saobracaj", navodi se u oglasu.

Fotografije stana pogledati možete OVDJE.

I iznajmljivanje stana izvan samog centra Sarajeva u novoizgrađenim nekretninama bi vas moglo koštati nekoliko hiljada KM. Tako se trosoban stan od 98 kvadrata u zgradi Sarajevo Tower u Kolodvorskoj ulici na području općine Novo Sarajevo izdaje za 3.000 KM mjesečno plus režije.

Stan posjeduje i garažno mjesto, a kako izgleda možete pogledati OVDJE.

(Ajdin B.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.