14.2.2018. 15:33
0
Husnija Kamberović: Na historijskoj sceni je primitivni balkanski nacionalizam
Za Source.ba razgovarali smo sa profesorom Filozofskog fakulteta Husnijom Kamberovićem o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o svjetskim silama i koliko one imaju koristi od situacije u zemlji.

"Mi svakodnevno svjedočimo zategnutim političkim odnosima ne samo u Bosni i Hercegovini nago zapravo u regionu i čitavom postjugoslovenskom prostoru, i mi dosta vidimo da smo zapravo ušli u jedno paradoksalno stanje umjesto da se odnosi kako u Bosni i Hercegovini tako i u regioni na neki način stabiliziraju", rekao je za Source.ba prof. Husnija Kamberović.

Također, profesor nam je govorio i o tome kako svaka strana na neki svoj način pokazuje nezadovoljstvo i da i nakon 25 godina svjedočimo sve više zategnutim odnosima.

"Kompromis se mora naći pogotovo kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, koji bi omogućio da se ipak izgradi funkcionalnija država", rekao je za Source.ba prof. Kamberović.

Razgovarali smo i o tome kako zbog zaoštrenog političkog stanja koje je postalo jako zabrinjavajuće ali i balkanskog nacionalizma velike sile to koriste kako bi iz toga izvukli što više koristi za sebe.

Ostatak intervjua pogledajte u videu.

Novinar: Ajla Hurko

Kamerman i montažer: Almir Biber



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.