10.3.2018. 17:21
0
Robert Dacešin: Kroz pisanje bloga cilj mi je da ljudima donosim besplatne savjete kako mogu sa malo novca putovati svijetom
Koliko su mladi ljudi naše zemlje sposobni i koliko žele da ostanu i uspiju u svojoj državi dokaz je mladi bloger Banjalučanin Robert Dacešin.

Naime, Robert koji je inače poliglota jer govori pet stranih jezika i koji voli jako puno da putuje odlučio je da počne pisati blog kako bi kroz svoje priče ali i savjete drugim ljudima na neki način pomogao prilikom odabira mjesta u koje žele otići.

“Ideja za blog nastala je sasvim spontano sa ciljem da sve te neke stvari o kojima pričam u društvu kako putovati jeftino postanu javne i dostupne svima na internetu. S toga sam odlučio da pokrenem RIO, a kako je vrijeme prolazilo, rađale su se i nove ideje za blog, te je on danas dobio formu u kojoj i jeste”, rekao je za Source Robert Dacešin.

Iz ovoga vidimo koliko je mladost i naš bosanski duh prisutan u svima nama, jer smo uvijek tu i spremni smo na bilo koji način pomoći svima ako smo u mogućnosti.

“Kroz pisanje bloga cilj mi je da ljudima donosim besplatne savjete kako mogu putovati svijetom, te da kroz svoje primjere, nekoga ko nije iz imućne porodice, mogu sam da si priuštim sve to. Putovati jeftino danas je lakše nego ikada prije, a skoro sve informacije su dostupne u par klikova na internetu, i to upravo pokušavam da prenesem ljudima”, rekao je za Source Dacešin.

Ovaj mladi Banjalučanin na svom blogu često piše priče sa svojih putovanja, odnosno kako on vidi druge zemlje ali i kako njega drugi doživljavaju kada kaže da dolazi iz Bosne i Hercegovine.

“Tokom studija u Bratislavi, pričao sam sa jednim momkom koji je rođen tamo o planovima preko ljeta. Hvalio mi se kako će ići u Brazil te godine. Koji sretnik mislim se.
Upita me tako koji su moji planovi preko ljeta.
– Da odmaram i uživam. Nemam baš neke pretjerane planove. Igraću tenis, ići ću na bazen, neka roštiljanja i izlasci sa društvom.
On me gleda sav sretan. – Joj to je ekstra. Biće ti super. To je sjajno –
Čudi me njegova reakcija. Ne razumijem šta je tako posebno tu.
– Nisam mislio da imate sve te stvari tu gdje živiš – dodaje.
– Aha, sad kapiram. – Mislio si da živim na nekom selu sa kravama i kozama? – pitam ga kroz osmijeh sarkastično.
– Pa ne baš to, ali nisam znao da u tvom gradu, možeš toliko stvari da radiš –
– Kojih stvari? Da imam teniski teren pored činjenice da dolazim iz regiona iz kojeg je Novak Đoković i da imam bazen u gradu od 200.000 stanovnika? Ja živim dosta blizu tebe znaš, nije baš toliko drugačije – (551 kilometar udaljena je Bosna i Hercegovina od Slovačke).
Već lagano pi**im. Inače me nervira ovaj lik, još sad ima ovako glupa pitanja.
– Nisam tako mislio – pravda se.
-Sve je ok, ništa ne brini. Ali moram da idem. Eno moja djevojka u štali napokon uhvatila internet nekako. Imamo dogovoren Skajp.
On me samo pogleda. Ništa nije rekao”
, sa ovom pričom koju je ispričao za Source.ba Robert Dacešin završava intervju.

Ovo je samo jedna od mnogih priča koje je Robert ispričao, ostale možete pročitati na njegovom blogu http://www.riopricesaputovanja.com

(Ajla Hurko)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.