27.7.2022. 12:15
4
"Reći ću istinu, 25 vijećnika doslovno ne radi ništa. Dok budale vladaju, pametni šute! To su samo ptice koje se vrte u jatu i koriste situaciju da bi bili vidljivi"
Haris Selmanović, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, član Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH), govorio je za portal Source.

Sa Selmanovićem smo govorili o njegovom političkom angažmanu i dosadašnjim iskustvima, uslijed čega smo naišli na veoma otvorene i kritičke stavove. 

"Ja sam privrednik, ja sam osoba iz realnog sektora. Čujem, vidim i slušam. Javno mogu reći da su privreda i privrednici, mala i sitna i velika preduzeća u općini Novo Sarajevo bili pod uticajem općinskih službi, općinskog načelnika koji je tada radio. Javno mogu reći da mnogima nisu dozvoljena osnovna prava na rad. Nije im dozvoljeno postavljanje zimskih bašti, ljetnih bašti, davali su im javne površine, pa su im oduzimali, a sve su to radili ljudima koji, kako ih ja zovem, su bili pobunjenici 21. vijeka, koji nisu dozvolili da daju pet, deset, petnaest hiljada maraka da bi im se nešto dozvolilo za što oni imaju pravo", kazao je Selmanović, aktuelni vijećnik OV Novo Sarajevo i član NES-a, dodajući da je upravo zbog takvih ljudi u politici. 

Rad u OV Novo Sarajevo opisuje kao nešto sumorno i sablasno, naročito kada dođeš iz realnog sektora. 

"Kada dođeš iz realnog sektora, iz onog kontinuiranog i aktivnog rada i kad vidiš njihov nerad i ponašanje, te sjednice su mnogo teške. Opet mogu javno reći istinu, 25 vijećnika ne radi doslovno ništa. To su samo ptice koje se vrte u nekom jatu i koriste situacije da bi bili vidljivi", kazao je Selmanović.


Cijeli razgovor pogledajte i poslušajte u videu koji je u prilogu. 



Novinarka: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo 

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.