4.8.2022. 19:13
0
Jedinstvena priča iz srca Baščaršije: Kako vrijedne kazandžije od čahura koje su prikupljene po brdima iznad Sarajeva prave predmete koji podstiču život
Ovoga puta ekipa Source portala posjetila je vrijedne kazandžije u poznatoj sarajevskoj ulici Kazandžiluk, ove male, ali živopisne ulice u srcu Baščaršije. Tamo su nas, u svojoj kazandžijskoj radnji koja postoji već treću generaciju zaredom, dočekala vrijedna braća Hidić, Adnan i Kenan.

Osim toga što su nam pokazali šta je ono što rade kazandžije, posebno nas je oduševila priča da od ratnih ostataka, tačnije originalnih čahura različitih kalibara, prave jedinstvene vazne za cvijeće.

Transformacija - od ubojitog sredstva do predmeta koji na neki način podstiče život. 


O čemu se, zapravo, radi pogledajte u prilogu. 


Novinarka: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo 

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.