5.8.2022. 18:01
14
"Od silnih obećanja mislio sam da ćemo iz općine Centar ići u svemir. Nikad se više nije naselilo parazita i glodara, evo Forto i Mandić - na svijetu nisam vidio dva veća neradnika"
Sulejman Memo Haljevac, aktuelni vijećnik u Općinskom vijeću Centar ispred Saveza za bolju budućnost (SBB-a), ujedno i akademski slikar i voditelj, ali i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo na predstojećim izborima, govorio je za portal Source.

U razgovoru za Source, Haljevac se veoma kritički osvrnuo na rad vladajuće koalicije u KS, ali govorio i o tome šta očekuje od predstojećih izbora. 

"U dvije godine se nikad više nije naselilo parazita i glodara u općini Centar, kažu najviše na zemaljskoj kugli. Znači, ja ne znam ako ste vi vidjeli - trava je preko metar i dan danas, niko je ne siječe, ona umire prirodno od ovog sunca. Znači, sunce pomaže da uništava. To što su nam uradili u ove dvije godine, a da ne govorim o nekim normalnim stvarima koje, nema vode, struje. Da su pokušali da ukinu djeci, evo - od 1995. godine djeca su dobijala sveske, ruksake, nama je i to bilo ukinuto, da ne govorim o socijalno ugroženim. Znači, problem je ovdje što se sve obeća, a onda ti ljudi koji obećaju ne znaju to da sprovedu što su obećali. E to je problem", kazao je Haljevac za Source. 

"Ja sam čovjek koji se bori. Pokušavaju oni mene na hiljadu načina da smire, da me pokušaju i da ucijene nekim stvarima, nečim, ali ne dam ja ovo (pokazuje na obraz). Ja sam tu za raju i za građane", navodi Haljevac. 

"Evo Forto i Mandić - ja ne znam je li se oni zezaju s nama, oni stvarno ne znaju gdje su došli. Ja nisam vidio na svijetu dva veća neradnika od te dvojice. To je stvarno dokaz, takva neka nezainteresovanost, takva neka nonšalantnost. Pa halo, ja sam neki dan ovdje dva sata bio zaglavljen zato što su oni dozvolili trku petkom. Ne znam je li im to oni namjerno rade, možda oni to samo potpisuju. Ovaj na kraju daje ocu pare, to nema nigdje na svijetu", pored ostalog za Source je naveo Haljevac. 


Cijeli razgovor u prilogu. 



Novinarka: Aldina Rovčanin 
Snimatelj i montažer: Kenan Ćemo 

 
14
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.