17.1.2023. 14:05
0
Detalji istrage nakon hapšenja kontroverznog influensera: Kroz imanje prošlo više od 100 žena, mnoge mlađe od 25 - "mislile su da će biti njegova sljedeća žena"
Šef osiguranja Andrewa Tatea opisao je žene koje su okruživale poznatog kontroverznog influensera, unatoč tome što se protiv njega i tada vodila policijska istraga o seksualnom nasilju i iskorištavanju. Tate i dalje negira optužbe, ali sada su isplivali novi detalji istrage.

Bogdan Stancu, u ekskluzivnom intervjuu za BBC, rekao je da je više od 100 žena prošlo kroz  imanje poznatog infunsera koje se nalazi u Bukureštu, otkako je tamo počeo raditi prije dvije godine.

Šef osiguranja Tatea koji je ujedno i bivši policijski obavještajac, rekao je da je od njega ponekad traženo da fizički ukloni žene iz kuće, jer su bile "previše pijane" ili su "pravile probleme", ali da "nikada nije korištena nikakva sila".

Šta se dešavalo unutar njihove kuće u Bukureštu?

Andrew Tate i njegov brat Tristan trenutno su u pritvoru od 30 dana u Rumuniji, dok policija istražuje navode o trgovini ljudima i silovanju. Slučaj je stavio u središte pozornosti onoga šta se dešavalo unutar njihove kuće u Bukureštu i način na koji su tamo tretirane žene.

Stancu je naveo i to da se Tate u privatnom životu mnogo razlikuje od onoga što je javnost imala prilike da vidi, dok njegovi stavovi o manekenkama, djevojkama i drugim ženama u kući otkrivaju kakav je zapravo.


Foto: BBC / Imanje u Bukureštu, oduzimanje luksuznog automobila 


Otkrio je i to da je većina žena koje su provodile vrijeme s braćom u njihovom kompleksu, bile mlađe od 25 godina, dok je njihove troškove plaćao Andrew Tate.

"Neke od djevojaka čak su pogrešno shvatile šta se dešava i vjerovale su da će biti njegova sljedeća žena", rekao Stancu za BBC.

Dodao je kako su nakon što su pojedine žene shvatile o čemu se radi, same su išle u policiju da daju izjavu o tome šta se dešavalo na imanju ovog kontroverznog influensera.


Proširena istraga

Policija je prošle sedmice proširila istragu na još sedam nekretnina, uključujući vilu u sjevernoj Rumuniji.

U gradu Comarnica, nalazi se vila Tatea koju je policija pretresla u četvrtak. Uz visoke zidove koji okružuju imanje nalaze se apartmani.

Komšije su navele da je nekretnina u potpunosti renovirana prošle godine, a dovršena tek prije nekoliko mjeseci. Riječ je o luksuznoj nekretnini u kojoj su sve pogodnosti i bazen.
 

Kako je Tate zaradio novac?

Kako je Andrew Tate zaradio toliki novac također je dio istrage koja se vodi.

Policija želi znati je li "namamio" žene u Rumuniju obećanjima o ozbiljnoj vezi ili braku, prije nego što ih je prisilio ili manipulirao da rade za njega kao modeli u chat sobama za odrasle.

Također istražuju optužbe za silovanje koje je iznio jedan od svjedoka.

Istražitelji su potvrdili da je šest žena identificirano kao potencijalne žrtve. Međutim, prošle sedmice su dvije žene navele da nije bilo nasilja ili prisile od strane braće Tate.

Tetovaže s natpisima "Property of Tate" i "Tate Girl"

Žene - koje imaju tetovaže s natpisima "Property of Tate" i "Tate Girl" - radile su u kompleksu u Bukureštu, gdje je Andrew Tate živio sa svojim bratom i modelima.

Kako to prenosi BBC, govoreći za rumunski TV kanal Antena 1, jedna od žena - identificirana je kao Beatrice. Navela je da je bila "dobra prijateljica" s braćom Tate dvije godine i da je tetovirala "Tate Girl" na ruci "iz poštovanja prema njima".


Foto: Jasmin i Beatrice 

Druga žena - Jasmin - rekla je da nikada nije vidjela gospodina Tatea ili njegovog brata Tristana da budu "agresivni ili nepristojni".

Međutim, Mihaela Dragus, glasnogovornica rumunske Nacionalne agencije za borbu protiv trgovine ljudima, navela je da slučaj već šalje snažnu poruku o trgovini ljudima i žrtvama, prenosi BBC.

 Laura Stefan, pravnica i istaknuta aktivistica za borbu protiv korupcije koja radi u "Think Tanku Expert Forumu,navodi kako Rumunij aima ozbiljan problem o trgovini ljudima.

"Rumunija ima ozbiljan problem s trgovinom ljudima i mislim da su vlasti ove države shvatile da se to mora riješiti", objasnila je, dodajući da "to ne znači samo istraživati pojedince, nego i raditi sa žrtvama i pružati im podršku."




Piše: Aldina Rovčanin 

 

 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.