16.5.2016. 15:45
0
Osvojili svijet i van terena: Ovi fudbaleri su najveće zvijezde među nogometašima
Nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović odigrao je i posljednju utakmicu za Paris Saint-Germain. Popularni Ibra je protekle sedmice objavio da napušta francuski klub na kraju sezone.

Za nekoliko sezona Zlatan je ostavio neizbrisiv trag u historiji ovog kluba. Za PSG je odigrao 178 utakmica u svim takmičenjima i postigao je čak 152 gola. 

PSG se odlučio na jedinstven način zahvaliti Ibri, pa je objavio jedan video u njegovu čast, koji možete pogledati u videu iznad. Nakon dodjele trofeja igračima PSG-a, 34-godišnji Ibrahimović održao je svoj oproštajni govor, kojim je svoje saigrače natjerao na suze.

"Ovo je vrlo emotivno. Ovo je poseban dan, nakon četiri godine provedene skupa osvojili smo mnogo trofeja. Hvala Ibracadabri"
, našalio se napadač i nastavio:

 "Nadam se da će klub nastaviti sa osvajanjem trofeja. Teže bez Ibre, ali je moguće. Hvala svima, Parizu, Francuskoj. Ja i moja familija smo sretni. Volim vas", kazao je Ibrahimović.




FUDBALERI ZVIJEZDE

Ibra je više od nogometaša

Zašto je Ibrahimović zaslužio naslove u svim svjetskim medijima i toliku pažnju? Pa, Ibra je više od nogometaša. On je ono što se danas zove "zvijezdom". Ponekad bahat i drzak, na momente emotivan, zna biti i veoma ljut, ali uvijek iskren i duhovit. Njegove izjave, bez obzira koliko nekad bile i neprimjerene, uvijek su rado dočekane i prenošene. Duhovit, inteligentan, hladne glave, ali prije svega dobar u svom poslu, osigurao je put i u razne druge sfere života, što ga danas čini velikom zvijezdom. Osim na terenu, on zarađuje i u raznim reklamnim kampanjama. U jednoj se čak pojavio i sa suprugom Helenom Seger, sa kojom ima dvoje djece. Pored toga što radi za druge, on ima i vlastite poslove kojima zarađuje dodatne milione. Objavio je i autobiografsku knjigu, o veoma teškom životu u djetinstvu. Stvorio je brend i slovi za jednog od najpopularnijih nogometaša današnjice. Tamo gdje se pojavi, obezbjeđenje ima veliku odgovornost i dosta posla. 




Francuzi su upoznali i Davida Beckhama

Ibrahimović nije jedina zvijezda Pariza. Francuzi su upoznali i Davida Beckhama. Još jedan igrač PSG-a koji dominira i van nogometnog terena. Iako se oprostio od nogometa, Beckham je za vrijeme svog djelovanja u svijetu fudbala, smatran najvećom zvijezdom među nogometašima.  Njegova popularnost seže u svaki kutak svijeta. Beckham je jedan od najvećih sportskih brendova ikad. On je kažu više stilska ikona nego nogometaš. Sa suprugom dizajnerkom Victorijom, uplovio je u svijet mode i preuzeo glavnu ulogu.  Osim što radi za razne svjetske kompanije, sa suprugom je stvorio i vlastite marke, poput odjeće i parfema, kojima šire svoje bogatstvo. Ono što je njega izdvojilo i pružilo mu mogućnost da stekne svjetsku slavu, prema pisanju stranih medija, je popularna i uporna supruga, sa kojom ima četvero djece, te ljepuškast izgled i tijelo modela. Postavljao je nove modne smjernice i mijenjao svijest muškaraca. Kada on promijeni frizuru, milioni fanova su u frizerskim salonima sa istim ciljem. Kažu da on predstavlja pojam moderne muškosti, kao sportski junak, muž i otac.  Postao je spomenik jednog vremena.




Ronalda vole žene i muškarci, nogometni stručnjaci i dizajneri

Još jedan za kojeg često znaju kazati da više pozira nego što igra je Cristiano Ronaldo. Međutim, nogometna statistika i svaki meč koji odigra, govore da je Ronaldo ipak danas jedan od najboljih i najskupljih nogometaša svijeta. Milioni fanova na društvenim mrežama pokazuju da njega vole i žene i muškarci, i nogometni stručnjaci, ali i modni dizajneri. Vlasnici prestižnih svjetskih kompanija ga smatraju najidealnijom osobom za prodaju njihovih usluga. Ono što Ronaldu daje status zvijezde je zasigurno njegova posvećenost poslu i dobra igra na nogometnom terenu. Rijetko koji meč protekne bez njegovih golova. S druge strane, ono što mu je dalo popularnost u širem smislu, je njegov ljubavni život, isklesano tijelo i golišavi editorijali. Ronaldo izlazi samo sa najljepšim modelima današnjice, a reklamne kampanje u kojima pokazuje svoje golo mišićavo tijelo su doprinijele da žene širom svijeta lude za njim. Svojim izgledom osvojio je i skoro sve svjetske marke donjeg veša, ali i drugih odjevnih artikala.  Pokrenuo je i svoju marku donjeg rublja. Ima sina i s njim provodi dosta vremena, što mu dodatno daje popularnost, jer time pokazuje i da je uzoran otac. Sa bivšom djevojkom Irinom Shayk, koja slovi za jednu od najljepših i najzgodniji žena svijeta, stekao je još veću slavu, pa ga mediji smatraju seks-simbolom nogometa.




Neymar voli zabavu i lijepe djevojke

Onaj koji najviše pažnje uzima kada su u pitanju fanovi i koji predstavlja zvijezdu za mlade naraštaje je Neymar. Čelnici Barcelone često su nezadovoljni ponašanjem svog napadača van fudbalskog terena, jer brazilska zvijezda mnogo vremena provodi u noćnim klubovima i te aktivnosti utiču na njegov doprinos rezultatima kluba. Ovaj mladi nogometaš ne krije da voli zabavu i lijepe djevojke, pa ga tako često povezuju sa modelima. Da je dobio status zvijezde, pokazuju i modne kampanje koje radi. Svaki njegov korak mediji pomno prate i pišu. Čak i je njegova sestra dobila priliku da postane poznata. Sigurno je da se polako stvara jedna nova legenda.




Anđeo iz Madrida

Još jedan koji se oprostio od nogometa, a važio je za veliku zvijezdu je Raul Gonzalez. Legendarna sedmica Real Madrida osvojio je svijet svojim sportskim vještinama, ali i dobrim ponašanjem i lijepim izgledom. U karijeri je odigrao 1016 utakmica u kojima je postigao 427 pogodaka. Najveći trag ostavio je u svom matičnom klubu Real Madridu, za koji je igrao od 1994. do 2010. godine. 
Osvojio je šest naslova prvaka Španije, tri Lige prvaka, Europski superkup, četiri Španska superkupa i dva Interkontinentalna kupa. 

Za razliku od prethodno spomentih, Raula je osim nogometa, popularnim učinilo sve ono što je suprotno današnjici. Dok jedni postaju zvijezde mijenjajući žene, automobile, praveći skandale i ispade na terenu, Raul je baš zbog svog mirnog i dobro izolovanog privatnog života, bio zanimljiv i medijima i fanovima. Cijeli život je sa jednom ženom, s kojom se navodno počeo zabavljati još u školskim danima, a danas imaju petero djece, četiri sina i kćer. Njegov najveći adut, prema mišljenju žena, je bilo njegovo lice. Zbog uzornog i odanog ponašanja prema porodici i lijepog lica, Raul je uvijek imao status "Anđela iz Madrida", u kojeg su bile zaljubljene žene širom svijeta.




(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.