15.7.2016. 11:12
3
Mijajlović o prelasku na islam za Source: Nema nikakve politike, novca i marketinga, u mom prelasku
Poznati TV sportski komentator Marjan Mijajlović je prethodnih dana prešao na islam. U mesdžidu u švicarskom Bazelu prihvatio je novo ime - Mustafa. U intervjuu za Source, Mustafa Mijajlović je govorio o detaljima svog prelaska, te o osudi i odobravanju njegovog životnog poteza.
(Source: Zašto ste prešli na islam, šta je presudilo da napravite takav korak?

Mijajlović: Kada sam pao na sedždu, osjetio sam da me nešto vuče prema islamu.

Source: Jeste li o tome i ranije nekad razmišljali, jeste li možda prolazili kroz neke teške životne situacije, koje su Vam ukazivale da trebate islam kao vjeru?

Mijajlović: Nisam. Kada sam ugledao džamiju u Bazelu, osjetio sam potrebu da je vidim iznutra, nešto me je privuklo da uđem unutra, i kada sam ušao jednostavno sam osjetio potrebu da pređem u najčistiju vjeru.

Source: Koliko ste uopšte razmišljali o svom potezu prije nego ste stali pred efendiju, jeste li sagledavali kakve posljedice to nosi sa sobom?

Mijajlović: Znao sam da će biti mnogi protiv, ali je više onih koji odobravaju, porodicu će popustiti u to sam ubijeđen, dok prođe medijska pompa.

Source: Šta je tačno to što islam poručuje i što Vam govori da je to prava vjera za Vas?

Mijajlović: Voli svog bližnjeg, to je osnova.

Source: Vaša porodica je poručila da ne žele više da budete dio porodice, da ste ih razočarali. Koji je Vaš odgovor porodici?

Mijajlović: Ja njih volim najviše, a dovoljno imam godina da odlučim šta je dobro za mene, oni će meni uvijek biti na prvom mjestu, ma kako god oni na mene gledali nakon ovoga.

Source: Koliko Vam je teško saznanje da nemate podršku porodice u ovome i jeste li uopće očekivali da će vas podržati?

Mijajlović: Pošto ih poznajem očekivao sam ovakvu reakciju na moj potez, ali će proći, nadam se.

Source: Podržavaju li vas Vaši stari prijatelji ili ste i tu naišli na osudu?

Mijajlović: Svi su me prijatelji podržali, jer me poznaju kakav sam, to nisam uradio zbog interesa.

Source: Jeste li imali pozive i podršku naših sportista, pošto ste s mnogima dobar prijatelj, jeste li dobili kakve komentare?

Mijajlović: Podršku sam dobio od svih, bez obzira jesu li muslimani ili druge vjere.

Sourc: Koji su sada Vaši koraci životni, uzeli ste islam kao vjeru, dobili drugo ime, ne neki način postali drugi čovjek. Šta planirate raditi? Nastavljate li svoju sportsko-novinarsku karijeru ili ...?

Mijajlović: Nastavljam starim stopama, samo što ću to sve raditi po islamu.

Source: Islam ste prihvatili u džamiji u Baselu u Švicarskoj. Zašto baš tamo i odkud Vi u Baselu, šta radite u Švicarskoj?

Mijajlović: Došao sam kod starog prijatelja u Cirih, išli smo u Bazel i tada sam ugledao najljepšu džamiju, u kojoj sam postao musliman.

Source: Često se spominje marketing, politika, novac, kada je u pitanju Vaš prelazak na islam. Koji je Vaš odgovor na takve komentare?

Mijajlović: Nema nikakvog interesa u mom prelasku, pokrenuo sam Facebook stranicu https://www.facebook.com/MustafaMijajlovic, tu mogu pratiti moje objave svi, nema nikakve politike, novca i marketinga.


 (Alen Avdić)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.