28.7.2016. 1:48
1
Pogledajte kakva se drama odvijala u Rakovici: Izgorio tržni centar Škafa
U sarajevskom naselju Rakovica, došlo je do zastrašujućeg požara na tržnom centru Škafa.
Sve ekipe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVB KS) su bile na terenu,  ali nisu uspjele spasiti objekat.

Vatrogasci su imali problema sa nedostatkom vode, jer je plamen zahvatio cijeli objekat, te je zgrada potpuno izgorjela. 

Policija je cijele noći regulisala saobraćaj,  i udaljavala građane od zgrade Škafe zbog opasnosti od eksplozije.

"Ovo je strašno, nikada nisam vidio ovakav plamen i ovakav požar. Jezivo je za gledati, a kako je tek onim vatrogascima boriti se i biti blizu onakve vatre. Gledam i ne vjerujem da se ovo dešava, a prošle godine su imali problema sa poplavom, pa kakav je ovo baksuzluk. Zaista ne znam kako je došlo do požara, ali kako mi drugi prenose valjda je grom udario tokom nevremena i tako je buknulo", rekao nam jedan od očevidaca , kojeg smo zatekli ispred Škafe dok je gorjela.

U Rakovici se odvijala prava drama i stanovništvo ovog naselja je bilo na nogama tokom cijele noći.
Međutim, detalje o požaru još uvijek ne zna niko.

"Evo gledam i vidim da neće ništa ostati. Prvo je zauzelo jednu stranu i vatrogasci je gase, dok druga je sva u plamenu. Ne mogu stići ni jednu stranu zaustaviti, a kamoli spasiti objekat. Ovo još nisam vidio svojim očima, i mislim da ovdje nema spasa. Gotovo je, cijela Škafa nestaje. Tužno zaista, ne može se ni nešto reći niti gledati. Ko zna šta se desilo i kako je planula, jedni kažu od udara groma, ali ko zna prave razloge",
kaže nam jedan od stanovnika naselja u kojem je smještena Škafa.

Dakle, pravi razalozi požara još nisu poznati, ali je prema riječima očevidaca nastao uslijed udara groma.

(Alen Avdić)
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.