18.8.2016. 13:00
0
Prosjačenje za vrijeme SFF-a: Bolji ste nam vi nego ovi što su došli, samo prođu pored nas
Sarajevo Film Festival je u glavni grad BiH, pored brojnih poznatih imena iz svijeta filma, doveo i značajan broj turista iz cijelog svijeta.

Ovo su dani kada se govori o velikom prilivu novac u naš grad. Mnogi će, kaže se, imati koristi od ove festivalske atmosfere.

Vjerovatno se zato u samo stotinjak metara našlo čak šest osoba sa ispruženom rukom, u nadi da će u blizini festivalskog trga dobiti marku više.

"Ma isto je sve, bolji ste mi vi nego ovi što su došli, ostave mi deset feninga i li samo prođu pored nas", kaže jedna nana.

Sigurno je da ovoliki broj osoba koje prose ne pridonosi lijepoj atmosferi, ali kako znati ko je od ovih ljudi iz istinske potrebe na ulici kada čujemo ovakvu priču.

"Kada su bile poplave izgubila sam kuću i sad sam osuđena na ulicu, moram zaraditi za lijekove i kiriju", navodi nana.

Ne kažemo da treba podržavati prosjačanje, ali tužno jeste vidjeti u istom kadru najskuplje markirane torbe i naočale i nanu koja sjedi na trotoru kako bi kupila hljeb.


Novinar: Alen Avdić
Kamera: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović



0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.