29.8.2016. 18:14
2
Sergio Ramos: Čarobna noć u gradu iz bajke, Guetta: Sanjam li sve ovo?
Koliko god osporavali Hrvatsku kao jednu od najboljih destinacija za ljetovanje, ova turistička destinacija je svake godine sve popularnija. Dokazuju to dolasci najpoznatijih imena iz svijeta sporta i umjetnosti, ali i sve češći tekstovi stranih medija koji proporučuju Jadran za odmor.

Iako se u posljednje vrijeme i Crna Gora navodi kao poželjna destinacija za ljetovanje, ta priča se vjerovatno odnosi na ljude iz regije, jer poznati, sudeći po fotkama koje objavljuju  ipak biraju Hrvatsku. 

Jedni će opet kazati kako poznati sportisti dolaze zato što Hrvatska ima Luku Modrića ili Ivana Rakitića, pa su oni ti koji dovode velika nogometna imena, ali šta je onda sa onima koji dolaze iz svijeta filma, muzike, biznisa i mode.

Poznata lica koja su ove godine odabrala Hrvatsku za odmor


Posljednja vijest govori da je katarski emir, šeik Tamim bin Hamad Al Thani sa svojom porodicom posjetio Dubrovnik,  jahtom vrijednom 300 miliona dolara. 

Ovog ljeta veliku pažnju privukla je glumica Reese Witherspoon.  Ona je odmor provela na raskošnom brodu kojim je putovala hrvatskom obalom.



U posjeti su bili i članovi benda  U2, koji je između ostalog uživao u Cavtatu. 

U Dubrovniku je boravila Ivanka Trump, kćerka Donalda Trumpa, kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Pjevačica Nicole Scherzinger također je plovila Jadranom. Ona je stigla u društvu benda Black Eyed Peas i fotke sa ljetovanja je redovno kačila na Instagram.




Slavni DJ David Guetta pridružio se nizu slavnih koji su ovog ljeta posjetili hrvatsku obalu. "Sanjam li sve ovo?", zapitao se Guetta uživajući u prizoru. 



Među poznatima koji su posjetili Jadran, bilo je i nekoliko velikih imena iz svijeta nogometa. Nogometaš John Terry je stigao sa svojom porodicom. 

Još jedan fudbaler koji je stigao u Hrvatsku na ljetovanje je Sergio Ramos. Sa svojom djevojkom je uživao u svakom trenutku. “Čarobna noć u gradu iz bajke”, komentirao je Ramos. 



Gledajući imena koja su posjetila susjednu nam državu, sigurno je da reklame Hrvatskoj neće nedostajati i sigurno je da će naredne godine još veći broj njih stići na obale Jadrana. O broju posjeta je teško govoriti, ali sigurno ja da Hrvatski turizam ne propada.

Da je komšijska nam zemlja dobar izbor za godišnji odmor, pokazali su to i mnogi Bosnaci ovog ljeta. 

Njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm, uživao je na ljetovanju u Dubrovniku. Ćatić je u ovaj hrvatski grad stigao sa suprugom Jasminom i dvoje djece. 



Ovog ljeta hrvatski mediji su zabilježili su i dolazak našeg nogometnog reprezentativca Edina Džeke, koji se nalazio u društvu Ivana Perišića i Nikole Kalinića .

Dolasci poznatih u Hrvatsku nisu novost, dolazili su i ranije. Sjetimo se, da su u ljepotama Dubrovnika uživali i Beyonce, pjevačica Tina Turner, modne ikone Valentino i Armani. Dubrovnik već godinama s porodicom posjećuje i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu Bill Gates. Jedan od gostiju je i glumac Mickey Rourke. Tu je i Nicky Hilton, te glumica Eva Longoria.

Primjetno je da zadnjih godina, pored brojnih svjetskih turističkih destinacija, velika imena sve češće dolaze u Hrvatsku. Zašto? To ne znamo pouzdano. Čitajući komentare ispod fotki koje objavljuju, i više su nego oduševljeni onim što se nudi. Jedno je sasvim sigurno, to je veoma dobra i besplatna reklama za ovu zemlju.

Kao razlog za posjetu ovoj zemlji, navode se sljedeće stavke: 

Ima mnogo sunca. Lako je doći do nje za razliku od drugih destinacija. Dobar omjer cijene i dobivenog. U Hrvatskoj se snimaju filmovi i serije. Zamlja koja ima mnogo prekrasnih plaža i parkova. Glavni grad Hrvatske je raj za ljubitelje kafe. Zemlja nudi mnoštvo ljetnih festivala i gradova u kojima se tulumari i po danu i po noći. Nude najukusniju hranu, fascinantnu historiju . Hrvatska ima Dubrovnik, koji je na listi želja svih svjetskih putnika. 

(Alen Avdić)

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.