7.9.2016. 13:17
1
Majka misice Bobe Tošić o bijegu i potjernici: Sad skrivam Bobu, ne vjerujem im!
Raspisana je međunarodna/Interpolova potjernica za misicom Slobodankom Tošić, pravomoćno osuđenoj na dvije godine i šest mjeseci zatvora u predmetu kodnog naziva „Lutka“.

Sud BiH je 16. augusta, NCB Interpolu Sarajevo dostavio naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice za spomenutom osuđenicom.

Vijeće Apelacionog odjeljenja Odjela II za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH je 8. jula  otpremilo drugostepenu presudu od 2. juna, izrečenu Slobodanki Tošić.

Bivša Miss fotogeničnosti BiH, sudionica „Survivora“ i Playboy djevojka, odnedavno je u bijegu, nakon što je određeno vrijeme provela u kućnom pritvoru u Han-Pijesku, a u skladu s ranije izrečenim mjerama zabrane.  

Potjernica za Bobom Tošić je raspisana radi izdržavanja kazne na koju je pravomoćno osuđena na temelju optužbi za za saučesništvo u pokušaju ubistva.

Ona se tereti da je tokom 2006. godine namamila Đorđa Ždralu (izdržava višegodišnju kaznu zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera) u "sačekušu" u Lukavici, Istočno Sarajevo radi njegove likvidacije.
Slobodanka Tošić se nije pojavila na izricanju presude u martu ove godine, a tokom sudskog procesa negirala je umješanost u djela koja joj se pripisuju.

Advokat Vlado Adamović, koji je zastupao Slobodanku, tokom suđenja je tvrdio da krucijalni svjedok Anđelko Veljančić ne govori istinu te da je njegova klijentica osuđena pristrasno i mimo zakona. Adamović je tvrdio da je Veljančić dao oprečne iskaze te je dodao da je tužilac odabrao izjavu koja mu odgovara.  

Majke Jadranka Tošić također navodi kako je Boba nepošteno osuđena i zato je skriva i ne želi kazati gdje se nalazi. Šta je sve kazala za naš portal, poslušajte u izvještaju iznad.

(Alen Avdić)

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.