8.10.2016. 17:19
3
"Ja bih možda pozvao drugu grupu igrača, poraz od 4:0 je previše"
Nakon poraza od Belgije, fudbalska reprezentacija BiH je doputovala je u Sarajevo, odakle je nastavila put ka Zenici, gdje će se pripremati za naredni susret grupe “H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koji igraju sa selekcijom Kipra.

"Siguran sam da naša ekipa ima kvaliteta da bolje odigra. Možda Belgija jeste bolja ekipa od nas, ali nije toliko bolja da nas dobije sa 4:0. Rezultat daje pravo svakome da kritikuje utakmicu i igru", kaže nogometni stručnjak Faruk Hadžibegić, čiji osvrt na utakmicu možete poslušati u videu iznad.

Selektor Baždarević  je po dolasku u Sarajevo istakao kako poraz treba što prije zaboraviti i okrenuti se veoma važnoj utakmici sa Kipranima.

“Glavna stvar koju bih promijenio, da mogu, jeste ponašanje svih nas na terenu. Tu mislim na borbenost, angažovanost, drskost, bezobrazluk. Očekivali smo da možemo izgubiti utakmicu, ali na ovakav način, ne. To je ono što boli poslije ovog poraza, ali šta je tu je. Nismo uradili ono što smo željeli, što smo spremali. Težak poraz, ali moramo što prije da ostavimo Belgiju na stranu i spremimo se za Kipar, a onda sve detaljno analizirati. Svjestan sam da će Belgija u našim glavama biti prisutna mjesecima, ali smatram da je najvažnije da ne bude u glavama za utakmicu koju igramo u ponedjeljak“, kazao je selektor Baždarević.

Belgija se poslije ubjedljive pobjede protiv BiH nalazi na vrhu tabele sa šesta bodova. Grčka je sa 2:0 slavila protiv Kipra, a Estonija protiv Gibraltara sa 4:0. Na tabeli grupe “H“ Grčka također ima šest bodova, slijede BiH i Estonija sa po tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

Utakmice trećeg kola grupe “H“ u kojima se sastaju: BiH – Kipar, Estonija – Grčka i Gibraltar – Belgija igraće se 10. oktobra.

(Alen Avdić)

 
3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.