8.10.2016. 18:20
0
"Pokazali smo da se možemo nositi s najvećim konkurentom. Baždarević ne zaslužuje kritiku"
Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine poražena je od Belgije u Briselu u okviru 2. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine rezultatom 4:0.

Navodi se kako smo gore prošli samo protiv Portugala u uzvratnoj utakmici baraža za Euro 2012. godine kada smo poraženi sa 6.2.

Da se ovakav katastrofalan  ruzultat može kritikovati potvrdili su to i sami igrači. 

"Nije bilo dobro i nismo i ne trebamo biti zadovoljni. Imamo utakmicu u ponedjeljak koja je sad najbitnija i trebamo sve snage da usmjerimo ka njoj", rekao je reprezentativac Vedad Ibišević.

Asmir Begović, golman reprezentacije BiH, rekao je da se sada on i njegovi saigrači moraju pripremiti za Kipar, kako bi pobjedom zadržali priključak u borbi za plasmana na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

“Moramo odmah početi sa oporavkom i gledati naprijed prema Kipru. Ne smijemo se previše osvrtati na ono što je bilo, nego gledati prema naprijed i ostvariti dobar rezultat u ponedjeljak i nastaviti se boriti za drugo mjesto. Nismo se prepali Belgije, svjesni smo da možemo igrati s njima. Međutim, u sportu se nekada dogodi da ti ništa ne ide“, rekao je Begović.

Da ovo ipak nije tako crna situacija kada je u pitanju igra naše selekcije, govori Miroslav Ćiro Blažević.

"Nemamo pravo biti razočarani. Ovo je bio splet nesretnih okolnosti. Pokazali smo da se možemo nositi sa selekcijom kao što je Belgija", kaže Ćiro, čiji osvrt možete poslušati u videu iznad.

Na tabeli grupe “H“ vodi Belgija sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Grčka, slijede BiH i Estonija sa po tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.

Utakmice trećeg kola grupe “H“ u kojima se sastaju: BiH – Kipar, Estonija – Grčka i Gibraltar – Belgija igraće se 10. oktobra.

(Alen Avdić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.