13.10.2016. 18:09
20
Bivši policajac Jozo Anđić: Garantujem vam da je došlo vrijeme da građani nose pištolj poslije 18 sati
Jozo Anđić, penzionisani visokorangirani službenik FUP-a govorio ja za Source o sigurnosti nekad i sad, te radu policije ranije i danas.
"U vrijeme kada sam ja radio kao policajac, ovakve stvari kao što vidimo sada, ni u snu nisu mogle postrojati. Postoja je sistem sigurnosti, a sada nemamo ni sistem ni državu", kaže Anđić.

Anđić kaže da je škola bila mnogo bolja ranije, da je bilo usavršavanje. Kada je završio Policijsku akademiju, imao uje šest mjeseci pripravničkog staža , gdje je morao mnogo toga da proše, čega danas nema.

"Za sadašnje stanje ne krivim ja policiju, krivim sistem. U moje vrijeme su se tražili sposobni ljudi. Sada traže podobne ljude", navodi Anđić.

Bivši policajac navodi kako ranije nije bilo ovoliko bahatosti na ulicama i nije bilo mnogo slučajeva kao što je Sanjin Sefić.

"Ja nisam uopšte trebao biti na terenu, dovoljno je bilo da popiješ kafu s prijateljima i dobiješ informacije. Građani su više vjerovali policiji nego sada, bio je bolji odnos", kaže Anđić.

Ovakav propust, kao što se sada desio u slučaju gdje je Sefić pobjegao, prije rata se nije mogao dogoditi.

"Razlika je u tome što se prije radio posao, a sada se ne radi. Da se ovakav slučaj prije dogodio, ne bi nijedan policajac otišao kući, svi bi bili na nogama dok se ne bi lišio slobode",
navodi Anđić.

Poslušajte cijeli razgovor sa bivšim policajcem Jozom Anđićem, o radu policije nekad i sada,  u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Ramiz Uzunović
Montaža: Emir Preljević



20
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.