20.12.2016. 16:17
25
Konaković o zabrani točenja alkohola, Merlinovoj zaradi, redukciji vode: Dino će dobiti nula KM
Ovih dana, zasigurno najzanimljvija tema za bh. javnost je doček Nove godine u glavnom gradu BiH. Posebno zanimljiva činjenica je da će u toj noći zabavu građanima prirediti muzičar Dino Merlin i da će biti zabranjeno točenje alkohola.
Kako u svakoj priči postoje dvije strane, tako i u ovoj imamo, one koji sa velikim uzbuđenjem čekaju tu novogodišnju noć, ali i one koji smatraju da je novac uložen u ovu ideju besmislen potez.

Oni čiji se kocept života uklapa u ovu ideju, kao što su vlasnici ugostiteljskih objekata, vlasnici turističkih agencija, taksisti i svi oni koji na bilo koji način mogu zaraditi, čvrsto će braniti planirano. 

Jedni će zbog lične promocije, nemogućnosti učestvovanja u istom, ili ko zna kojih razloga, na sve načine kritikovati ovaj potez, kao bespotrebno potrošen novac, koji bi oni usmjerili u humanitarne svrhe, a pritom su i sami  korisnici budžeta i uposlenici javnih institucija, pa svoj novac štede.

Treći će opet, biti oni koji govore realne stvari, a to je da nemamo vodu redovno, struju, da Roditeljska kuća, koja ima veliku važnost, nema rješenje, pa se pitaju je li nam takva novogodišnja noć prijeko potrebna.

Dosta je pitanja pred sami doček Nove godine. 

Zašto je zabranjeno točenje alkohola? Je li mnogo 250 hiljada KM za Dinu Merlina? Je li taj novac bilo pametnije uložiti u nešto drugo? Zašto je prvobitno Merlin tražio 460 hiljada? Ko najviše koristi ima od dočeka? Šta će biti sa Roditeljskom kućom? Kako će se riješiti problem sa redukcijom vode u Sarajevu?
Ovo su pitanja na koja je za Source odgovorio Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo. Cijeli intervju možete pogledati u videu iznad.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Ramiz Uzunović 

25
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.