28.3.2017. 18:13
2
Ko bolje vozi, žene ili muškarci? Balkanac kad vidi ženu da vozi on preleti preko nje. Jednom takvom sam pokazala kako se vozi
Namka Garibović (68) je prva instruktorica vožnje u BiH. Nekadašnja prosvjetna radnica ovom poslu se posvetila prije 30 godina.

Iz Trnopolja je kod Prijedora, a u Sarajevo doselila davne 1972. gdje je do 1992. radila kao vaspitačica. 
Prve časove vožnje kao instruktorica počela je davati 1986. Pet godina je uz radni odnos obavljala i dodatnu djelatnost kao instruktorica.

Kaže da je za osposobljavanje kandidata za vozače potrebna velika doza strpljenja i "čelični" živci. No, njoj to ne nedostaje tvrdi. Upravo zbog toga radi tolike godine. 

U početku je bilo jako teško navodi. Najviše problema je imala s policijom. 

"Policajac vidi da sam ja žensko i samo iskoči pred auto. Ja zakočim i on pita 'jeste li vi instruktor', potvrdim da jesam, pa kaže 'nisam nikad vidio ženu instruktora'. Tako sam jedan dan otišla u MUP na Ilidžu i zamolila načelnika da kada budu imali sastanak sa policijom i zatražila da mene dovedu i pokažu me da postojim u gradu Sarajevu i da me više ne maltretiraju i otad je prestalo", kaže kroz smijeh Garibović.

Poslušajte i pogledajte cijeli intervju sa Namkom Garibović u videu iznad: 

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Ramiz Uzunović


2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.