26.11.2017. 13:33
0
Provokacija sa zastavom, pa poziv na linč: Došao je sa sinom i ljekarom Ratka Mladića
RTRS je svoju već viđenu huškačku politiku nastavio i izvještavajući o presudi Haškog tribunala u kojoj je Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor.

Posljednje se odnosi na predsjednicu Udruženja "Žene – žrtve rata" iz Višegrada, Bakiru Hasečić koja je iščekujući presudu ispred Haškog tribunala reagirala na provokaciju mladića koji je ispred žrtava mahao sa srbijanskom zastavom.

Hasečić je "dobro poznata po antisrpskim stavovima i govoru mržnje", navedeno je u dnevniku RTRS-a. 

Također, prisjetili su se i događaja iz  juna 1991. godine kada je stajala pored Murata Šabanovića pri paljenju "srpske zastave". 

Međutim, novinari javnog servisa izostavili su navesti to da je Bakira Hasečić u ratu bila žrtva seksualnog zlostavljanja te da ju je već u proljeće 1992. godine u prostorijama Stanice javne sigurnosti u Višegradu silovao Milan Lukić.

O ovome i svemu što se desilo ispred Tribunala popričali smo s Bakirom Hasečić. 

(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.