21.12.2017. 15:48
6
Šta Amir Reko s pokretom 'Most 21' želi postići u BiH? Jesmo li stvarno takvi da ližemo čizme političarima
Amir Reko, zvani Makedonac, je bivši oficir JNA koji 1992. godine postaje komandant 43. Drinske brigade Armije BiH u Goraždu.

Tri dana nakon što mu je porodica spaljena u njegovom rodnom selu Gudelj, on je 45 osoba srpske nacionalnosti spasio od sigurne smrti u selu Bučje.

Umjesto osvete odabrao je da spasi.

Nakon godina provednih u Danskoj, vratio se u svoju zemlju i odlučio da sa pokretom 'Most 21'  učini nešto za građane ove države. 

Reko je za Source.ba govorio o dešavanjima u ratu i spašavanju Srba, ali nam je i pojasnio u kakvoj zemlji živimo i na koji način treba da se krene u bolje sutra.

Cijeli razgovor možete pogledati i poslušati u priloženom videu.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.