11.1.2018. 12:59
0
O tuči Alena i Tife: Tinjalo je između njih, vjerovatno su bili u pripitom stanju pa su sjevnule varnice
Na političkoj sceni ove regije navikli smo na stalne rasprave, svađe, prijetnje i sve drugo što donosi glasove.

No, ni na estradi nikada nije bilo burnije. Da li ljudi iz ove oblasti također, na svoj način, skandalom, žele pridobiti javnost, ili je pak u pitanju ozbiljnije nešto, teško je znati jer svakog dana kažu drugačije.

Tako su i Tifa i Alen Islamović obmanjivali publiku ovih nekoliko dana, da nije došlo do sukoba između njih dvojice poslije novogodišnjeg koncerta u Budvi.

No, snimak koji je objavljen jasno pokazuje da se incident dogodio i da ništa nije namontirano, a na kojem se vidi kako nakon razmjene nekoliko uvredljivih riječi Tifa udara Alen glavom, a ovaj mu vraća nogom. 

"Vjerovatno su bili u pripitom stanju, a nešto je tinjalo između njih, pa su sjevnule varnice. Možda je pod utiskom alkohola, ne znam šta se desilo, ali tako pretpostavljam. Estrada živi svojim čudnim životom. Mogu oni reći da se nisu potukli, da su prijatelji, strada ima svoja pravila i nepisane zakone.  Sigurno je to tinjalo dugo. Inače se s tim 'Bijelim Dugmetom' dašava svašta, Bebek ne pjeva  s njima, ova dvojica su ostali sami, možda se pod utiskom alkohola desilo se nešto"
, kaže za Source tekstopisac i muzički menadžer Naziv Gljiva.

Još jedna rasprava kada je u pitanju estrada u regiji, dešava se između Bore Čorbe i Balaševića. To traje već godinama unazad, ali ovih dana je Bora uradio pjesmu kojom ponovo spominje Balaševića. Iako su zajedno svirali u bendu Rani mraz, tokom raspada Jugoslavije, zauzeli su potpuno suprotne stavove. Bora Čorba postao je srpski nacionalist, dok je Balašević pjevao protiv rata, Slobodana Miloševića i velikosrpske politike. 

"Bora Čorba je krrnuo sa svojom tom pričom i ideologijom. On u Bosnu nikada ne dolazi da pjeva jer je rekao to što je rekao. Sad ide sve dalje, jer zna da nema ovdje mjesta. Balašević je sve vrijeme hvalio Bosnu, kritikovao Miloševića. Oni su različiti u kritičkim stavovima i normalno je da se to između njih dešava. Ali, opet ne vjerujem da su neprijatelji. Poznejm obojicu, i znam kada bi se sreli da bi se poljubili", priča Nazif za Source.

S obzirom da, kako kaže, estrada ima svoja pravila kao i politika. Da su mnoge svađe i dešavanja zapravo isfolirana, pitali smo ga za njegov odnos sa pjevačem Šerifom Konjevićem, za kojeg je godinama govorio najpogrdnije riječi. 

"To je zezancija čista. Reklame radi. On nešto izjavi protiv mene, zatim ja kažem nešto protiv njega, napravim skeč. Nemam ja ništa proviv Šerifa. Ma kakvi. On ima svoj svijet, pjeva dobro. Ja sam ga među prvima počeo da oblikujem, stvaram. Mi jedni druge znamo, pa  tako ponekad otvorimo dušu, jer znamo da i javnost uživa u tim pikanterijama", navodi Gljiva. 

Kada je u pitanju naša estrada, još jedan par koji se često spominje u ovom kontekstu su Fahrudin Pecikoza i Dino Merlin. Pecikoza se često ne libi potpuno otvoreno kritikovati Merlina u javnosti.

"Dino Merlin je idol Fahrudinu Pecikozi. Kritikuje ga radi novca, radi pritiska, jer misli da Dino Merlin može utjecati nešto više da bi autori mogli dobiti više novca. Sad je Pecikoza i u politici, pa i on bi da nešto kaže. Ja mislim da je to sve šuplja priča", kaže Gljiva.

Mnogi koji se bave estradom i dešavanjima na istoj, često znaju kazati kako je to leglo bluda, nemorala, prostitucije, droge i svega što ne valja. Često se pojave i snimci na kojima se muzičari seksaju, smrču, nalaze u kriminalnom društvu i slično. 

"Leglo alkohola, droge i prostitucije su djeca od političara, tajkuna, ratnih profitera. Estrada je mila majka za njih. To je prenapuhano. Posebno bh. strada, ona  nema veze sa beogradskom estradom. Beogradska estrada dnevno proizvodi mlijardu maraka, pa u toj sumi novca dešava se i da neko posegne alkoholom i opijatima", kaže Gljiva.

Bez obzira je li istina ili ne to da su mnoge pjevačice do slave došle preko kreveta i da li je neko postao zvijezda zbog skandala, sigurno je da mnogi od njih zarađuju ogromne novce i pune dvorane, a ne znaju pjevati. Kako je došlo vrijeme da kvalitetni pjevači imaju hiljade pregleda na internetu, a antitalenti milione?

"Sad imamo ta tehnička pomagala, koja mogu da omognu nekome ko je retardiran, i ko je antitalenat da napravi hit. Ima tu i sistem kupovine prgleda. Negdje to u Engleskoj postoji, neka firma i ona vam to nabacuje. Za nekih hiljadu eura dobijete milion pregleda. Postoje prevare. Sandra Afrika ima svoju publiku, ali je to napuhano. Mediji su krivi, najviše televizije", kaže na kraju Gljiva.

(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.