17.1.2018. 18:03
1
Jerko Ivanković Lijanović nakon presude za Source: Svjedočenja protiv mene su plaćana pojedinačno po 50.000 KM, imamo dokaze
Za Source.ba je govorio Jerko Ivanković Lijanović, koji je jučer osuđen na kaznu zatvora od devet godina.

Bivšeg federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Vijeće Kantonalnog suda u Tuzli je osudilo zbog zloupotreba položaja i ovlasti.

Presuda se odnosi na nezakonitosti prilikom dodjele poticaja poljoprivrednicima na području Tuzle i Federacije BiH od 2011. do kraja 2014. godine.

U kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 28. septembra 2015. do 18. juna 2016. godine. Lijanoviću se izriče i sigurnosna mjera zabrane vršenja dužnosti ministra na nivou FBiH u trajanju od dvije godine.

Lijanoviću se oduzima nezakonito pribavljena korist u iznosu od 652.861,38 KM.Postupak u ovom predmetu je počeo u maju 2016. godine, a Lijanović je optužen da je budžet FBiH oštetio za više od 817.000 KM.

Navodi se kako je  uslovljavao poljoprivrednike u FBiH da 50 posto od iznosa podsticaja koji im bude dodijeljen moraju davati kriminalnoj grupi koju je organizirao. 

Razgovor s Lijanovićem možete poslušati u priloženom videu.

(Alen Avdić)

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.