8.3.2018. 15:03
2
"Nikad u životu nisam čuo da je za nekoga nešto ružno rekao ili da je neko imao ružnu riječ za njega"
Danas je u sarajevskom Domu mladih održana komemoracija povodom smrti legende bh. i jugoslovenske košarke Sabita Hadžića.
Komemoraciji su prisustvovale brojne košarkaške legende BiH i Jugoslavije, a među njima je bio i Bogdan Tanjević, trener koji je s košarkašima Bosne, među kojima je bio i Sabit Hadžić, osvojio naslov prvaka Evrope 1979. godine.

"Već mi je treći put da igrače pratim na onaj svijet, iako sam se nadao da će oni mene ispratiti. Volio bih da je tu. Najbolji dio njegovog života bio je dok je bio u Bosni. Nije ga život mazio, pogotovo u ratu. Otišao je ranije, u najboljim godinama. Dragi moj Sabe, bit ćeš dio mog života dok ja budem živio" , kazao je Tanjević na komemoraciji.

Pored Tanjevića komemoraciji su prisustvovali Sejo Bukva, Emir Mutapčić, Samir Avdić, Samir Lerić, Siniša Kovačević, premijer KS Elmedin Konaković i brojni drugi velikani bh. košarke, ali i mnogi drugi iz javnog života.

Osim pečata koje je ostavio u KK Bosna i reprezentaciji BIH, Hadžić je vodio nekoliko azijskih klubova, kao i turski Antalya Kepez.
 
Za Source.ba o smrti Sabita Hadžića govorili su Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta u KS i Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar.

Novinar: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.