22.8.2018. 17:57
4
"Ako ga ne zaustave, Dodik će proces radikalizacije nastaviti pod cijenu novih ljudskih žrtava"
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na press konferenciji u Banjaluci komentarisao je sporazum Vijeća ministara BiH sa USAID-om o raspodjeli osam miliona dolara za projekte i rekao "Vrijeme da se pobunimo na tu temu".

"USAID je mogao da donira sredstva zajedničkim institucijama i da se implementacija vrši predviđeno zakonima Republike Srpske i BiH. Miješa se u unutrašnji život BiH, na bazi prakse koja je ranije osmišljena u Američkoj Ambasadi, i ide na to da se zaobiđu procedure. Dodjeljuju se institucijama i organima koji su prikriveni. Doći ćemo do svakoga u RS ko bude koristio ova sredstva. Većina tih projekata završava kod onih koji ne plaćaju porez. Ovo je skrivena aktivnost Ambasade SAD-a i USAID-a", poručio je Dodik.

Za sporazum sa USAID-om nisu potrebna mišljenja nižih nivoa vlasti, poručio mu je Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

"U skladu sa odredbama Ustava BiH, prema kojem su „vanjska politika i međunarodne obaveze“ u nadležnosti institucija BiH, Vijeće ministara  BiH nije bilo u obavezi da u vezi sa predmetnim Sporazumom traži mišljenje nižih nivoa vlasti. Nismo to uradili sada, i nećemo to uraditi u bilo kojoj proceduri koja je u nadležnosti države BiH, i u tom smislu Vijeće ministara BIH uopće ne obavezuje, niti interesuje šta o tome misle entitetski dužnosnici", rekao je Zvizdić.

Dodik je potvradio da će 17. septembra u Banjaluku doći Sergej Lavrov, ministar vanjskih poslova Rusije, čime će se potvrdili prijateljstvo dva bratska naroda. 

Jedni kažu da je sve ovo Dodikova predizborna igra, drugi pak tvrde da je Dodik osoba koja ozbiljno prijeti miru i može proizvesti nove sukobe na našoj teritoriji.

Poslušajte šta o svemu kaže profesor sociologije i politički znalac Slavo Kukić u priloženom videu.

(Alen Avdić)

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.