30.8.2018. 15:48
0
Mahira više ne nosi sina uz 77 stepenica: Evo kako su mediji njenoj priči dali sretan kraj
Mahira Imamović iz Sarajeva je majka Hamze, koji boluje od cerebralne paralize.

Ova porodica živjela je u starogradskoj ulici Komatin, pa su im veliki problem svakodnevno predstavljale 77 stepenice koje vode do kuće. 

Svakog dana Mahira je nosila uz i niz stepenice sina Hamzu dok za ruku drži Haruna. 
Potrebna im je bila  pokretna rampa kako bi im život bio lakši. Za postavljanje te rampe potrebno je bilo oko 40.000 KM. 

Suprug minimalno zarađuje, a ona nema posao. Pokušali su i prodati kuću kako bi kupili stan na pristupačnijoj lokaciji. No, potencijalni kupci odustanu već na spomen broja stepenica. 

Zahvaljujući medijima i novinarima, Mahira je danas sretna, jer su uspjeli kupiti stan, i sada im je život mnogo lakši. 

Koliko su mediji važni za stanovništvo i koliko rade za građane, poslušajte šta kaže Mahira Imamović, koja ne razumije one koji napadaju ljude koji se bora za njihova prava. 

Cijelu priču pogledajte u priloženom videu.

Novinar: Alen Avdić
Montaža: Alen Avdić
Kamera: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.