7.9.2018. 13:53
2
Policajci sakrili veš Davida Dragičevića, a otac tvrdi: MUP RS-a je kriv, povući ću mnoge u grob
U slučaju smrti Davida Dragičevića, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv dva zaposlena policijska službenika u MUP-u Republike Srpske, PU Banja Luka, zbog krivičnog djela "Sprečavanje dokazivanja".

U saopćenju koje potpisuje glavni okružni javni tužilac Želimir Lepir, navodi se da je  optužnica proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci.

Navodi se kako su banjalučki policajaci odgovorni za nestanak Davidovog donjeg veša, koji je mogao da posluži kao dokazni materijal. 

Mediji su ranije objavili da slika prije obdukcije potvrđuje da se na tijelu Dragičevića nalazio navedeni komad odjeće, kada je on pronađeno u rječici Crkvena, 24. marta. Nakon toga komad odjeće je nestao, kada je tijelo stradalog bilo pod nadzorom policije.

Davor Dragičević, otac  Davida Dragičevića tvrdi da je on ubijen, i da policija i nadležno tužilaštvo opstruišu istragu. Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka ranije je saopćeno da postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen.

Poslušajte u priloženom videu šta o optužnici protiv policajaca i samom slučaju kaže Davor Dragičević.

(Alen Avdić)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.