28.9.2018. 10:11
0
Monstruozan slučaj u Bugojnu: Staricu pretukao nasmrt, a prijatelje zapalio zbog plijena
Jučer se dogodio nezapaćen zločin u Bugojno, barem kako posljednje informacije ukazuju, gdje su izgorjela dva mladića i starica ubijena.

Svi istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona od jučer su mobilizirani kako bi se rasvijetlio slučaj.

Uhapšen Narcis Mekić

Policiji je prijavljen požar koji je izbio u kući u bugojanskoj ulici Kovačuša, a mrtvi su pronađeni Denis Seferović (24) i Muhamed Meškin (23).

Dva sata nakon toga u svojoj kući mrtva je pronađena i Ankica Krstanović (75). Informacije govore da je nesretna žena  opljačkana i nasmrt pretučena.

Kako Avaz prenosi, inspektori su pod lupu stavili Narcisa Mekića, koji je bio nerazdvojan prijatelj sa Seferovićem i Meškinom, a živi u komšiluku ubijene starice.

Mekić je pronađen i uhapšen,  te je cijeli jučerašnji dan proveo u policijskoj stanici, gdje su ga policajci ispitivali. Inspektori raspolažu tragovima koji, navodno, ukazuju na to da je požar podmetnut,  te da Mekić stoji iza toga kako bi prikrio da je, osim Ankice, ubio i dvojicu prijatelja.

Nazvanično, nakon zabave u Meškinovoj kući, mladići su ostali bez alkohola i droge, a Mekić je predložio da opljačkaju staricu Ankicu iz naselja Jaklić III, znajući da je sama i bespomoćna te da ima novca. 

Ankicin muž Ivica umro je početkom proteklog rata. Kćerke su udate i žive i rade u Zagrebu. 

Posvađali se oko plijena

Otišli su do staricine kuće, gdje ju je Mekić ubio, nakon čega su se vratili u kuću, a prethodno su kupili još droge i alkohola. Tokom noći su se posvađali oko plijena pa ih je Mekić obojicu izbo nožem i zapalio, nakon čega je pobjegao, piše Avaz.

Mještani su kazali za medije da su se u Meškinovoj kući okupljali mladići koji su puštali glasnu muziku te da su tu pijančili i drogirali se.

"Dolazili su u tu kuću uglavnom da prave derneke i opijaju se. Njih trojica su stalno bila zajedno. Bilo je čudno kad nisu skupa, jer su bili veoma prisni drugovi", kazali su mještani.

Sva trojica mladića bila su navodno pozitivna na narkotike. Obdukcija tijela žrtava naređena je za danas. 


0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.