23.11.2018. 15:02
24
Radnik se nije mogao suzdržati, zatrašujući izliv bijesa na protestima: J**** li ti Bakire...
Oko 700 radnika kompanije GIKIL iz Lukavca vraćaju se kući, nakon protesta ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu.

Radnici GIKIL-a su tražili da im se produži rok za pribavljanje okolišne dozvole, ali niko ih nije želio primiti na razgovor. 

Iz Vlade FBiH su samo stizale informacije da nisu nadležni te da se firma GIKIL nalazi u većinski privatnom vlasništvu.

S druge strane, radnici strahuju da bi zatvaranje firme zbog neposjedovanja okolišne dozvole značilo katastrofu za radnike kojih ima više od hiljadu.

Nakon protesta radnici su po pokupili smeće iza sebe.Veći incidenti nisu zabilježeni, no jedan od učensika protesta na karju nije mogao sakriti bijes razočeranjam u vlast i ponašanje prema radnicima ove kompanije.

Vrlo oštar, potresan i otvoren govor razočaranog radnika možete pogledati i poslušati u priloženom snimku Source.ba portala.

Tužilaštvo TK vodi istragu protiv generalnog direktora GIKIL-a Debasisha Gangulyja.

Podsjetimo, GIKIL još uvijek nije dobio okolinsku dozvolu, a federalni inspektori su najavili zatvaranje postrojenja ukoliko je ne dobiju do 15. novembra. U augustu je već bio obustavljen rad nakon eksplozije u rezervoaru, kada je došlo do ispuštanja onečišćene tekućine u Spreču. Početkom ovog mjeseca dogodila se još jedna eksplozija u kojoj su povrijeđena dva radnika.

Novinar: Alen Avdić
Kamera i montaža: Almir Biber

24
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.