10.1.2019. 13:04
7
"Urednica BHRT-a je sjedila za stolom sa Ratom Spajićem kada je likvidiran, o takvom se profilu žene radi"
Svjetlana Topalić, urednica i voditeljica BHRT-a, objavila je na svom Twitter profilu čestitku povodom neustavnog Dana RS-a, kojom je izazvala lavinu negativnih komenatara.

Topalić je napisala "Sretan ti rođendan, republiko", a kada je vidjela da je to naišlo na veliko neodobravanje onih iz čijih džepova se finansira BHRT, napisala je novi tvit u kojem je to ponovila provocirajući.

O svemu ovom i obilježavanju Dana RS-a govorili smo sa novinarom Bakirom Hadžiomerovićem, koji je kazao da je novinarka bila prisutna tokom likvidacije Ratomira Rate Spajića, opasnog momka i biznismena.

U Sudu BiH su kao dokaz pušteni snimci na kojima Milenko Lakić priznaje ubistvo Rate Spaića, koje se desilo 2006. godine u Istočnom Sarajevu, te ubistvo Milijana Marinkovića 2005. godine u Zvorniku.

Lakić na snimku govori kako je pucao kroz staklo ugostiteljskog objekta u kojem je Spaić sjedio sa društvom. Opisuje kako je sa njim bilo više ljudi, ali da je osim Rate pogodio i novinarku BHT-a Svjetlanu Topalić.

Hadžiomerović je za naš portal komentarisao i poteze Dragana Čovića i Hrvatske tokom obilježavanja u RS-u.

Cijeli razgovor možete poslušati u priloženom snimku iznad.

(Alen Avdić)



7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.