23.1.2019. 15:06
14
"Glasaću da se ukine paušal, nije mi stalo do para. To je ubleha i podvaljivanje narodu, žele populističkim potezima da steknu slavu"
Velika rasprava danas u Skupštini Kantona Sarajevo zbog mogućnosti ukidanja paušala zastupnicima.

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo raspravljaju o usvajanju zakona o plaćama i naknadama koji predviđa ukidanje mjesečnog paušala od 560 KM zastupnicima, koji su dobijali pored plaće.

Zastupnik SDP-a Damir Nikšić pitao je kolika će biti ušteda nakon ukidanja paušala, jer je navodno taj novac namjeravao uložiti u plaćanje mišljenja pravnika, u vezi s problematikom kojom se bavi kao zastupnik, jer zastupnici i u drugim zemljama imaju slična prava. 

Najburnije je reagovao, kako prenose mediji, zastupnik Nezavisnog bosanskohercegovačkog bloka Fahrudin Pecikoza, koji je navodno izričito bio protivi ukidanju paušala.

Ušteda nakon ukidanja paušala bi mogla biti milion KM i to u periodu za kompletan mandat Vlade Kantona Sarajevo, koji traje četiri godine.

O svemu smo razgovarali sa Fahrudinom Pecikozom, što možete poslušati u priloženom snimku iznad.

(Alen Avdić)

14
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.