6.2.2019. 13:35
0
Mještani zaključani:Strahujemo za porodice; Gačić na Facebooku poručio 'Bićete moji kmetovi'
I dalje traje potraga za 43-godišnjim Edinom Gačićem, koji se sumnjiči da je u konjičkom naselju Podorašac hicima iz vatrenog oružja i nožem, svirepo ubio Sauda Sultanića (39), trgovca i oca troje maloljetne djece.

Još jedna nemirna noć za stanovnike okolnih sela, jer je ubica naoružan i opasan, a njegovo ponašanje krajnje nepredvidivo, budući da se navodno radi o psihički oboljeloj osobi.

Blokirani su svi prilazi Konjicu
 
"Blokirani su svi prilazi Konjicu. Policijski službenici obavljaju razgovore sa svim osobama sa kojima je osumnjičeni bio u kontaktu", kazali su iz  MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i navode kako poduzimaju sve potrebne mjere kako bi ubica što prije bio pronađen. Sigurni su da će potraga vrlo brzo dati rezultat, te da će osumnjičeni biti uhapšen.

"Molim sve ljude koji žive na području općine Konjic da ne šire lažne vijesti i siju dodatnu paniku i strah koji je dovoljno prisutan i opravdan. Ako već vidite sumnjivu osobu, obratite se Policijskoj stanici Konjic na broj 122 ili 036/730-337 i anonimno prijavite to što ste vidjeli ili čuli. Širenjem dezinformacija po društvenim mrežama nikome ne činite uslugu, naprotiv, otežavate rad policije",  stoji u saopćenju PU Konjic.

U selu Brđani muk i tišina
 
U selu Brđani, u kojem se višestruki ubica Edin Gačić nastanio po izlasku iz zatvora, vlada muk i tišina, prenose mediji. 

Malo mještana što je još ostalo u Brđanima zaključano je u kućama i nikome ne otvaraju. Vrata na kući ubice Edina Gačića  bila su širom otvorena, a od policije nije bilo ni traga ni glasa.

"Čim se doselio u naše selo, odmah sam čuo da je tek izašao iz zatvora i da nije psihički stabilna osoba. Nije mi bilo svejedno da takva osoba živi u mom komšiluku, zbog toga sam strahovao za sebe i svoju porodicu. Ali šta sam mogao, svako ima pravo da kupi nekretninu i nastani se gdje želi. Šokiran sam i bez teksta ostao kada sam saznao da je moj komšija počinio tako strašno ubistvo, a još strašnije što se i treći dan nalazi u bijegu. Mogu vam sigurno reći da nismo zadovoljni radom policije, evo, kao što vidite, njih u selu nema, samo se provozaju i odu, a mi opet ostanemo sami",  kazao je Safet Prguda, najbliži komšija, za Avaz.

Ubio Sauda Sultanića, majku i saborca iz rata

Mještani su ekipi Avaza kazali da nisu optimistični i da sumnjaju da će policija uskoro pronaći i privesti pravdi Edina Gačića.

Navodi se kako policija trenutno vrši detaljne pretrage šume iznad sela Brđani i Podorašca. Policajci pretražuju stare željezničke tunele kojima je vozio ''ćiro'', također, pretražuju se pećine i lovačke kuće u kojima postoji mogućnost da bi se Gačić mogao kriti.

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač je izjavio da će policija ovog entiteta pomoći kolegama iz Federacije BiH u potrazi za osumnjičenim.

Kao zaposlenje naveo da je terorista

Navodi se da je na svom Facebook profilu pod nazivom Abu Enes Bin Muharem, nudio turističke usluge za domaće i strane turiste.

On je turističke usluge nudio u svojoj kući i kamp prikolici, po izboru turista, uz domaću hranu i uzbudljiva biciklistička spuštanja niz Brđane u Konjicu.

Također, na Facebooku je kao svoje zaposlenje naveo da je terorista.

Pored fotografije imanja koje je kupio piše sljedeće: "Ne znam zašto mi zavide što sam kupio pošteno 3,5 ha i kuću sa 6 spavaćih soba. Pa nisam oteo, kao što oni pate za prošlim dobom. Možete da pušite. Bićete vi moji kmetovi. Samo polako", napisao je.

Podsjećamo, ubistvo Sauda Sultanića desilo se u ponedjeljak oko 7:30 sati, nakon što je ubijeni otvorio trgovačku radnju. Ubica je ispalio tri hica, a potom Sultanića nekoliko puta ubo i nožem. Motiv ovog svirepog ubistva potpuno je nejasan, a snimila ga je i nadzorna kamera. Za osumnjičenog se navodi da je nedavno izašao iz zatvora nakon izdržane dvije trećine kazne za ubistvo majke, a da je ranije već bio u zatvoru zbog ubistva saborca iz rata. 

(Alen Avdić)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.