17.5.2019. 14:03
13
Šta spremaju Bakir i Fahro? Oborit će Vladu KS i to će biti njihov krah
Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) odlučilo je da će SBB biti dio vladajuće koalicije na nivou države BiH i entiteta FBiH.

Navode kako su ovu odluku donijeli nakon što je je Predsjedništvo SDA uputilo otvoreni poziv SBB-u da uđe u vlast sa SDA i DF-om na nivou institucija BiH i entiteta , te su zasjedali i usaglasili stavove.
 
Adisa Omerbegović-Arapović , potpredsjednica SBB-a  obratila se javnosti nakon sjednice stranačkog rukovodstva ističući da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku.

Dakle, potvrdila je da SBB ide u vlast.

Ona  je rekla da SBB ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo. 

Arapović je kazala da odluka nije donesena kada je u pitanju stav da će Fahrudin Radončić biti ministar sigurnosti BiH.

O novoj koaliciji razgovarali smo sa poltičkim analitičarem Enverom Kazazom, pa poslušajte šta nam je rekao.

(Alen Avdić)

13
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.