23.5.2019. 14:46
7
"Ne vidim nikakvu razliku između nje i ovih iz RS-a. Fašističkim putem će dobiti novi mandat"
Mnogi su osudili ponašanje i govor mržnje zastupnice Samre Ćosović-Hajdarević koji širi na društvenim mrežama prema građanima srpske i hrvatske nacionalnosti u Kantonu Sarajevo.

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosić-Hajdarević na svom Facebook profilu komentarisala je kadrovska rješenja vladajuće šestorke u Kantonu Sarajevo statusom: 

-Ode Mevludin dođe Milorad, ode Selim dođe Vera, ode Hajrudin dođe Vlastimir, ode Edina dođe Kristina

Iz SDP-a su kazali da, mržnjom i nacionalizmom ostrašćena zastupnica, izgleda ne zna koliko građana srpske i hrvatske nacionalosti i Ostalih je jednako radilo na razvoju našeg grada i koliko njih je učestvovalo u odbrani našeg glavnog grada i države, kako u periodu od '41. do '45. tako i u periodu od '92. do '95.

Kažu da očekuju izvinjenje zastupnice Ćosović-Hajdarević, ako ništa barem zbog svoje kolegice iz zastupničke klupe, članice SDA, Smiljane Viteškić. 

A od SDA očekujemo javnu osudu i sankcije svoje članice. 

Čosović je i prije mjesec, dva dana veoma oštro i degutantno komentarisala održavanje povorke ponosa u glavnom gradu, zbog čega je također pretrpjela osudu javnosti. 

Mi smo pozvali Maju Gasal, bivšu zastupnicu, da prokomentariše ponašanje Samre Ćosović Hajdarević.

(Alen Avdić)

7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.