16.7.2019. 20:11
0
Zašto nismo uz ljude zahvaljujući kojima smo živi? Danas je trebalo gore biti najmanje nekoliko autobusa, ali nije
Ahmet Sejdić, bivši komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine , oslobođen je prvostepenom odlukom Suda BiH svih optužbi za ratne zločine.

Bivšem komandantu Prve višegradske brigade ARBiH i heroju odbrane Goražda, Tužilaštvo BiH na teret je stavljalo ratne zločine prema civilima srpske nacionalnosti na području općina Rudo, Višegrad i Goražde.

Nepravosnažnom presudom oslobođen je krivice po 11 tačaka za nečovječno postupanje prema civilima srpske nacionalnosti, kao i ratnim zarobljenicima, pripadnicima Vojske Republike Srpske (VRS), u periodu od jula 1992. do februara 1993. godine.

Suđenje Sejdiću je počelo u maju 2016. godine, a nakon tri godine suđenja, u završnim riječima Državno tužilaštvo je tražilo osuđujuću, a odbrana oslobađajuću presudu.

O ovoj presudi govorili smo sa Nihadom Aličkovićem, predsjednikom “AntiDayton” pokreta, koji se nalazi uz sve heroje odbrane naših gradova.

(Alen Avdić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.