17.7.2019. 20:39
1
"Njih trojicu treba protjerati iz zemlje. Kakav crni interes. Dnevno zaradi 70 hiljada maraka i priča o nacionalnom interesu"
Draško Stanivuković, zastupnik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, govorio je za naš portal i poručio da neće podržati zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da NSRS potvrdi vitalni interes entiteta RS povodom Zaključka drugih članova Predsjedništva BiH u vezi pokretanja spora zbog izgradnje Pelješkog mosta.

Draško navodi da će uz njega biti i Jelena Trivić (PDP), dok druge kolege iz njegove stranke već najvaljuju da će podražati Dodikov prijedlog.

Najveći broj poslanika u NSRS-u ima upravo Dodikov SNSD, tako da je najizglednije da će zahtjev dobiti potrebnu većinu.

To znači  da Zaključak koji su u Predsjedništvu BiH podržali Željko Komšić i Šefik Džaferović neće stupiti na snagu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik povukao je pitanje vitalnog interesa i privremeno zaustavio Zaključak Predsjedništva namijenjen Hrvatskoj u vezi izgradnje Pelješkog mosta. 

Dodik je pozivao poslanike u Narodnoj skupštini RS-a da ga podrže i tako blokiraju naum Komšića i Džaferovića da se krene u sudski spor s Hrvatskom.

Dodik je ovim povodom kazao da RS nije za parcijalna i dnevnopolitička rješenja spornih pitanja sa susjedima.

Poslušajte u videu iznad šta o svemu kaže Draško Stanivuković.

(Alen Avdić)

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.