19.8.2021. 22:06
1
Željko i Jovana Joksimović na SFF-u: Korona nije uništila film i muziku, Sarajevo živi
FOTO: Željko i Jovana Joksimović /A. M., Source.ba
Pjevač i muzički producent Željko Joksimović, u društvu supruge, televizijske urednice i voditeljice Jovane Joksimović, boravi trenutno u Sarajevu. Došao je na Sarajevo Film Festival u svojstvu muzičkog producenta filma „Toma“

Željko, šta Vam znači Sarajevo, ali iz duše da kažete?

— Upravo to, Sarajevo je grad s dušom! Meni Sarajevo baš to znači, duša, prijateljstvo, muzika, prijateljski grad Sarajevo. Došao sam u funkciji autora muzike filma Toma. Došao sam u Sarajevo, a da neću pjevati, u prilici sam da budem sudionik u filmu kroz muziku.

Pjevali ste u Sarajevu za doček nove godine, sada imate tu čast da budete autor muzike u filmu koji ima svjetsku premijeru u Sarajevu za vrijeme SFF-a..

- Teško je.. Sve ono na šta smo računali, nije bilo tako. Korona je učinila svoje. Nadam se da će film Toma, naći put do publike na razne načine. Od bioskopa do onih sličnih, na razne načine put do publike i uspjeha. Drago mi je biti u Sarajevu, ovo je emocija.

Vaša poruka za filmofile i muzikoljupce?

- Poruke za filmofile i za muzičare su vezane za nešto što se zove emocija. Ja pokušavam uživati u svemu što me snađe. Moja poruka je da uživate u svemu što radite, svakako to je vezano za nešto što se zove emocija. Pokušajte da uživate s mnogo pažnje u svemu što radite savjetujem svima koji uživaju u umjetnostima da nastave tako i savjetujem tako jer, bolji dani su blizu.

 

 

Jovana Joksimović nije željela dati bilo kakav komentar novinarima, došla je, kaže Željko, uživati u SFF-u.


(Amer Mujezinović)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.