6.9.2021. 13:55
0
Tarik Čardaković o nemaru građana u BiH: Koliko kao nacija poštujemo ekologiju u državi?
Kreativna ideja o ovakvom filmu, kao i sama 'Ekotok' grupa, je nastala tokom programa “Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima”, kaže nam Tarik Čardaković pred početak snimanja videa za Source.ba portal.

Ideja koju realizuje s grupom kolega, realizuje se u organizaciji pokreta 'Humanity in Action Bosnia and Herzegovina'. 

"Uzimajući u obzir današnje društvo, primjetno je da se još uvijek patimo i borimo sa usvajanjem i praktikovanjem ekološke svijesti kod svakog pojedinca. Željeli smo video koji se ne viđa svaki dan, te smo iz tog razloga pokušali dotaknuti tačno odeđene profesije, tako da svaki pojedinac koji pogleda ovaj film sljedeći put razmisli kako se ponaša na svom radnom mjestu i da li može malim gestom doprinijeti zaštiti životne sredine“, kazala je liderica Ekotok grupe, Tarikova kolegica Lejla Dautbašić. 




U filmu je, pored zanimanja fizera, konobara, dostavljača, prikazano i kako običan čovjek može svojim aktivnostima spriječiti dodatno uništenje i zagađivanje prirode. 

Poslušajte i pogledajte u video intervjuu šta smo još saznali od Tarika Čadakovića, člana radne grupe 'Ekotok grupa'. Objasnio je za Source.ba zašto omladina treba da brine o ekologiji u BiH. NAveo nam je i nekoliko detalja o svojim narednim aktivnostima.



NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: 
Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.