20.10.2021. 13:40
1
Indira Kučuk Sorguč za Source: Mi smo primitivan svijet, pa i visoki političari su nam primitivni!
Na početku razogovora za Source i upitu o mnogobrojnim obavezama, naša sagovornica kazala je "kad se hoće, sve se može".

Prošlo je desetljeće otkako je ova dama oduševila regiju uz zabavni dramski komad "Ja, mahaluša". Prisutna je u skoro svim sferama društva jer itekako ima šta da (po)kaže. Ne daje komentare samo o kulturnoj sceni u BiH, vrlo često se dotakne politike, penzionera, omladine, a na odličan način obrađuje i 'rekla kazala' segment društva koji pretoči u veoma pismenu i zanimljivu kolumnu.


U društvu je poznata kao omiljena kritičarka ali i dama koja uputi pohvalu na pravi način u pravo vrijeme. Indira je pristala za Source govoriti o nizu tema koje su trenutno aktuelne. Koliko je ona kao ličnost popularna i cjenjena u društvu, govori i činjenica kako je nedavno u Sarajevu dobila čast u jednoj popularnoj radnji imati burger pod imenom "Mahalauša".


"To što me nazivaju najpoznatijom mahalušom je apsolutno romantično i istinito", kazala je Indira Kučuk-Sorguč u jednom od prijašnjih intervjua.


Prije više od deset godina napisala je knjigu "Ja, mahaluša" a za Source je kazala kako danas ima promjena, ali promjena na gore. Tvrdi kako je svaka promjena, pa i ona na gore stanje, veoma inspirativna za svakog pisca.

- Cijeli svijet je konfrontaciji, kao što vidimo i u koroni. Vidimo koliko nam žele nametnuti nešto što nije trebalo, a  to je nesloboda. To je nešto što čovjeka frustrira, pa onda iz neslobode se rađaju mnoge stvari. Mislim da mi nismo u najgoroj poziciji. - kazala nam je u toku razgovora Indira Kučuk Sorguč.


U videu od 13 minuta saznali smo mnoge zanimljivosti ove veoma poštovane i tražene sagovornice za intervju, žene koja je bez dlake na jeziku i kaže sve onako kako misli da je ispravno. Uživajte u malo 'mahalanja' kao i u ozbiljnim temama koje su se nametnule u toku razgovora.



NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo


 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.